Психоза диктатора: Русија не води стратешки, политички или било какав рат против Црне Горе

Убијеђен сам да нијесу у праву они који тврде да Русија води стратешки, политички или било какав рат против Црне Горе. Нема ништа од тога. Русија има право да буде против НАТО-то је њен политички интерес, али ми смо одабрали свој пут ка Алијанси, казао је Мило Ђукановић.
milo djukanovic3 Психоза диктатора: Русија не води стратешки, политички или било какав рат против Црне ГореРуска Дума усвојила је данас одлуку којом се успротивила уласку Црне Горе у НАТО, упозоравајући да то може имати негативне тенденције у области туризма, инвестиција и економске сарадње Русије и Црне Горе.

“Право сваке независне земље је да бира свој пут у будућност. Борили смо се за независност да бисмо могли самостално и одговорно да креирамо свој пут у будућност. Ми тај пут видимо као пут у европске и евроатланстке интеграције. Више пута сам рекао да то није исхитрено. Отворено смо говорили да је улазак у НАТО једини пут ка динамичнијем развоју и стабилности“, рекао је Ђукановић након данашње сједнице Савјета за праћење реализације изборног програма Демократске партије социјалиста ДПС.

Наглашава да он не повлачи потезе који би били усмјерени против било кога.

„То уосталом уопште није емининетно државној политици Црне Горе”, рекао је Ђукановић.

Премијер истиче да се појединци, као по матрици, прво у случају Србије, сада у случају Русије, боре против интереса Црне Горе.

Убијеђен сам да нијесу у праву они који кажу да Русија води неки свој стратешки, политички или било какав рат против Црне Горе. Нема ништа од тога. Јасно је да је Русија против ширења НАТО-а. То је њен политички интерес, али то не треба да буде разлог да бисмо ми своје државне планове прилагођавали томе што је Русија против ширења НАТО-а. Русија има своје легитимно право да води политику против ширења НАТО-а, али Црна Гора као независна држава има своје право да бира свој пут у будућност. Ми смо смо тај пут одабрали и тај пут видимо у ЕУ и НАТО интеграцијама„, рекао је  Ђукановић.


Извор: ИН4С