Велике манипулације епископа Иринеја бачког и митрополита Порфирија

Irinej i Porfirije

Поштовани,

Све што сте написали у наведеном тексту је само кап у мору у односу на оно шта се дешава од 2005. године када је посредством епископа Иринеја, садашњи митрополит Порфирије постао члан Савета Републичке Радиодифузне агенције, па све до његовог председавања као председника.

2008. година је прекретница у владању епископа Иринеја РТС-ом, јер тада Порфирије постаје председник Савета, а пре тога је у Управни одбор РТС-а убачен бивши секретар Синода Душан Стокановић који је најурен из патријаршије због проневере пара. Наравно, никада му се није судило јер је извршен огроман притисак да се одустане од његовог гоњења иако су постојали докази да је извршио огромне проневере. Он посредством Порфирија постаје члан УО РТС-а и оснива продукцију у оквиру епархије бачке која и дан данас функционише и узима огромне паре иако је у директном сукобу интереса као члан УО и човек који води продукцију Верски програм Србије. Он је од великог поверења код владике Иринеја за блокаду медија.

Од 2006. године како је Стокановић постао члан УО могло је само да прође оно што му лично каже епископ Иринеј. Искључиво су се правиле емисије које су ишле њима у прилог, не само медијски, већ и новчани. Сви остали би били блокирани. Доласком Порфирија на чело РРА то се још више погоршало где су ова двојица суверено владала и још увек владају не само РТС-ом, већ и РТВ Војводином. Кадрирају и одређују шта сме, а шта не сме да се емитује.

Надам се да су вам ове информације довољне да започнете истрагу и да се коначно сазна истина о великим манипулацијама епископа Иринеја, епископа Порфирија и овог Стокановића.

Ваш читалац