Председник Македоније и свита се састају са папом Франциском – док Шиптари по Скопљу убијају

папа иванов

Државна и црквена делегација, на челу с предедником Ђорђем Ивановим,  је од 20. до 23. маја у посети Италији и „Светој столици“ у оквиру манифестације „Македонија одаје почаст Св. Ћирилу“.

Планирано је да се делегација састане са папом Франциском, а председник Иванов ће се такође састати са државним секретаром „Свете столице“, Пјетром Паролином.

Планирано је и да Иванов у четвртак одржи предавање на напуљском Универзитету Федерико Други.

Председник Иванов ће се са својим италијанским колегом Ђорђом Наполитаном састати у петак. Још ће одржати и предавање на италијанском Друштву за међународну организацију и разговараће с његовим председником Франком Фратинијем.

Културни програм манифестације нуди изложбу „Македонски рукописи од 13. до 19. века“ и балетску представу „14 сати“.

У делегацији су и министри спољних послова, културе, образовања и науке – Никола Попоски, Елизабета Канческа Милеска и Спиро Ристовски (респективно), као и поглавар „Македонске православне цркве“, Његова светост Стефан.

Иначе, данас је у скопљу дошло до сукоба полиције и демонстраната после убиства македонца од стране шиптара. Више детаља на следећем линку: http://srbinaokup.info/?p=38369

Извор: http://macedoniaonline.eu/content/view/25338/45/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com