Шиптар убио Македонца, хаос у Скопљу (ФОТО)

skoplje1

Македонско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је у нередима у скопском насељу Ђорче Петров, који трају од понедељка а које је изазвало убиство македонског младића Ангела П.(18), за које је осумњичен 19-тогодишњи Албанац, данас приведено 27 лица, међу којима има и малолетника.

Инциденти у више градских општина у Скопљу, у којима се углавном сукобљавају групе македонских и албанских младића и навијачких група, почели су у понедељак увече, а грађани који су се преко друштвених мрежа организовали у знак протеста због убиства матуранта медицинске школе, блокирали су улице аутомобилима. У нередима је оштећено и запаљено више возила, локала и контејнера.

Група младића, махом узраста од 15 до 18 година, од којих су неки имали фантомке на главама и бејзбол палице, синоћ су каменицама напали и полицајце који су блокирали улице у покушају да спрече нереде.

Полиција у Скопљу је саопштила да је од јутрос ситуација у насељу Ђорче Петров мирна и под контролом и да су протести у том насељу завршени без ескалирања сукоба, као и да нема озбиљније повређених полицајаца и цивилних лица.

Полиција је поднела кривичну пријаву за убиство против осумњиченог Н.Е. (19) из села Грчец, који је ухапшен у понедељак увече због сумње да је починио убиство, али до сада није нађен нож којим је убијен Ангел П.

Македонски медији наводе да се званична верзија убиства разликује од верзије коју дају блиски породици убијеног младића. МУП тврди да је повод за убиство била крађа бицикла, коју је извршио осумњичени Н.Е, док су житељи насеља Ђорче Петров изјавили да је тројица младића учествовала у крађи бицикла из дворишта породичне куће Ангела П. и да су сви били присутни када се догодило убиство.

Према званичној верзији, ухапшени Н.Е. је ушао у двориште породичне куће Ангела П. одакле је украо бицикл, али су га Ангел П. и његов отац видели и пошли за њим, после чега је дошло до туче у којој је, како се сумња, Н.Е. потегао нож и више пута Ангелу П. задао ударце у пределу срца.

Према полицијским инфорамцијама, осумњичени за убиство Н.Е. има криминални досије и раније је био пријављиван због крађа.

Македонски МУП апелује на грађане Скопја да остану уздржани и да дозволе да правосудни органи несметано заврше све законске процедуре у доказном поступку у случају убиства Ангела П, као и да не дозволе да буду изманипулисани и увучени у озбиљније инциденте који могу имати далекосежне последице.

БЕТА

skoplje2

skoplje3

skoplje4

skoplje5

skoplje6