САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

narodni-pokret-srba-sa-kim-otadzbina-1

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ као чланица Савеза за Србију позива грађане да у четвртак 07.03. у 18 часова са Трга Шумадија крену у протестну шетњу под називом „1 од 5 милиона“.

Савез за Србију у свом програму од 30 тачака има јасан и недвосмислен став о Косову и Метохији а он гласи:

  1. Решење статуса Косова и Метохије мора да буде у складу са Резолуцијом 1244.
  2. Решење статуса Косова и Метохије мора да буде сагласно са Уставом Републике Србије.
  3. Никакав референдум по питању статуса Косова и Метохије који издајничка власт у Београду мисли да организује Савез за Србију неће признати јер је он у старту антиуставан.

Преведено на језик народа, нема поделе, нити предаје јужне српске покрајине. Разграничењем како то замишља Александар Вучић етнички се цепа не само српско ткиво на Косову и Метохији него и оно на северу Косова и Метохије. Разграничењем власт само ствара Велику Албанију.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је свестан енормног притиска на запослене у јавним установама који својим изласком на улице желе да покажу незадовољство националном и државном политиком диктаторског режима Александра Вучића. Грађанима је угрожено њихово демократско право на слободу политичког изјашњавања.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ ће против свих директора који примењују санкције против грађана који учествују на протесту поднети кривичне пријаве. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ зна да ће те пријаве завршити у фиоци. Али ничија свећа није горела до зоре, тако да по силаску ове власти те кривичне пријаве биће и активиране и процесуиране.

 

Косовска Митровица
04.03.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“