КРИЗА У ВЕНЕЦУЕЛИ: Рубио поручио Мадуру да ће да прође као Гадафи; Гваидо позива међународну заједницу да размотри све опције

venecuela02

Опозициони лидер Венецуеле Хуан Гваидо позвао је међународну заједницу да размотри „све опције“ за ресавање кризе у тој земљи

Опозициони лидер Венецуеле Хуан Гваидо позвао је међународну заједницу да размотри „све опције“ за ресавање кризе у тој земљи.

Венцуеланска војска претходно је вратила стране хуманитарне конвоје са границе Венецуеле уз употребу сузавца, а на граници са Бразилом настрадале су две особе.

Последњи догађаји „натерали су ме да донесем одлуку да формално предложим међународној заједници да морамо да имамо све опције отворене да осигурамо слободу наше земље, која се бори и која ће се борити“, написао је Гваидо на Твитеру.

Гваидо ће се данас у Боготи на маргинама састанка Групе Лима која окупља регионалне лидере састати са америчким председником Мајком Пенсом који ће, како се очекује, објавити конкретне кораке, преноси АП.

РУБИО ПОРУЧИО МАДУРУ ДА ЋЕ ДА ПРОЂЕ КАО ГАДАФИ

Амерички сенатор Марко Рубио, утицајни глас о венецуеланској политици у Вашингтону, изјавио је да је насиље у суботу „отворило врата различитим могућим мултилатералним акцијама које нису стајале пре само 24 сата“.

Касније, он је објавио слике антиамеричких лидера укључујући и Панамског Мануела Нориегу, Либијца Муамера Гадафија и румунског Ницолае Чеаушескуа на врхунцу своје моћи и на крају владавине, чиме је вероватно упозорио Мадура како може да прође уколико се сукоби са САД.

Извор:
НОВОСТИ