Сваки дан је уз вас, а нисте ни свесни колико зрачи ВИДЕО

Ношење мобилних телефона без заштите може проузроковати многе болести, с обзиром на то да је њихово зрачење сврстано у другу Б групу туморских ризика, поручује Милан Рогуља из удружења Биоген.

telefon

Он је у емисији „150 минута“ на ТВ Прва истакао да научне студије доказују да ношење телефона без адекватне заштите и мера предострожности, изазива смањење плодности код мушкараца.

„Једна студија која је рађена у Србији давних година, доказала је да је код великог броја девојчица, које су користиле мобилни телефон пре 15. године, долазило до појаве стерилности. Код особа које телефон носе у горњем џепу кошуље или сакоа, најчешће се јављају обољења срчаног мишића и поремећаја рада срца“, рекао је Рогуља.

Он сматра да је нејонизујуће електромагнетно зрачење које потиче од базних станица, мобилних телефона, рутера, таблета, лаптопова и свега онога без чега људи данас не би могли да замисле живот, опасно, али да је та тема дуго занемаривана.

Предајници мобилних оператора би, према његовим речима, требало да буду на „безбедној удаљености“ од зграда, а то растојање бар по светским стандардима износи између 300 и 500 метара.

О опасностима овог зрачења и колико су људи свесни тога погледајте у прилогу.

Извор: b92