Министарство просвете признало Косово!

srbija bez kimМинистарство просвете отцепило је Космет од Србије! Наиме, док је министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић јуче промовисао пројекат изградње технолошког наноцентра у Београду, пред више десетина званица у Српској академији наука и уметности ређали су се слајдови са мапама на којима је Србија представљена без своје јужне покрајине.

У материјалу у који је “Ало!” имао увид, а који је јуче представљен у оквиру овог пројекта, на документима с меморандумом Министарства просвете приказана је мапа регионалних наноцентара, а Србија је приказана без окупираних територија.

Презентацију је водио проф. др Радомир Жикић, иначе помоћник Жарка Обрадовића за европске интеграције и развојне и истраживачке програме. Он се за наш лист извинио због пропуста.

„У дугом делу скупа на представљању пројекта оснивања наноцентра приказане су и три презентације. На мојој презентацији графички је приказана мапа дела Европе преузета из иностраних публикација. Желим да се извиним због настале техничке грешке.“

„Приказана мапа ни на који начин не представља став државне политике или став Министарства, просвете, науке и технолошког развоја у погледу разграничења у региону“, наводи Жикић у реаговању које је доставио “Ало!”.

Иначе, изградња наноцентра који ће се простирати на 14.000 квадратних метара вредна је 40 милиона евра и планирано је да он буде завршен 2015. године.

У овом центру ће радити 300 научника истраживача из области физике, хемије и биологије, а за њих ће се изградити станови на Новом Београду у близини Студентског града.

АЛО