Кока-кола купује и „Књаз Милош“?

kokakola

Директор „Мојих брендова“ Андреј Јовановић изјавио је да је компанија Кока-кола заинтересована и за куповину „Књаза Милоша“.

За ту куповину чека се одобрење Комисије за заштиту конкуренције. Како „Вечерње новости“ преносе, у пословним круговима се прича да је куповина „Књаза Милоша“ договорена.

– Није тачно да смо продали „Књаз“ Кока-коли. Ако питате да ли су они заинтересовани за куповину, могу да кажем да јесу – казао је Јовановић за Новости.

У Комисији за заштиту конкуренције „Новостима“ су рекли да Кока-кола још није поднела пријаву концентрације ради стицања контроле над „Књаз Милошем“. Уколико додје до ове аквизиције, Кока-кола би имала око 40 одсто тржишног удела, што је на граници монопола.

Како преноси лист, у пословним круговима се спекулише да постоји опција и да би Кока-кола, уколико не прође антимонополисте, могла да прода „Росу“ компанији Нестле.

Јовановић је рекао и да Имлек очекује развој, јер ће у наредном периоду добити најбољу фабрику у Европи, што ће, како тврди, бити завршено у наредних годину дана. Након тога ће, према његовим речима, бити познато да ли ће Имлек бити препознат од неких мултинационалних играча.

У оквиру „Мојих брендова“, послују компаније Имлек и „Књаз Милош“, као и Бамби, који је Кока-кола ХБЦ АГ купила за 260 милиона евра.

Извор:
ВЕСТИОНЛАЈН