Протест 97000дупри се: Нема здравог ткива у ДПС-у! (ВИДЕО)

97000дупри се

Код зграде ВДТ у Улици Слободе на протест под слоганом #97000дупри се окупило се осам хиљада грађана. Уз минут ћутања окупљени су одали почаст жртвама режима у протеклих 30 година.

Грађани скандирају „Мило лопове“ и „Готов је“. На протесту је присутни већина лидера опозиције.

Грађани поручују „Ми смо држава“.

Раније данас организатори протеста рекли су ће испред Тужилаштва биће представљен Проглас, којим ће се испоручити темељни и суштински захтјеви слободних грађана Црне Горе и рокови за њихово испуњење.

Протест 97000дупри се

Окупљенима се обратио глумац Славиша Грубиша. „Глумац сам и први пут немам трему пред јавни наступ. Немам трему јер никада нисам био сигурнији у своју улоги и ријечи које треба да изговорим. Наша слобода се не продаје у ковертама и нема цијену“, истакао је Грубиша и додао:

„Захтијевамо да ВДТ Ивица Станковић, Миливоје КатниЋ, и директор АСК Сретен Радоњић поднесу оставке“ Такође он је нагласио и оставке Душка Марковића, као и хитну и неопозиву оставку Мила Ђукановића.

„Грађани да се укључе у осмисшавању акција да се смијени власт, јер нема договора са онима који су нашу државу заробили крађом.

Перовић: Нема здравог ткива у ДПС-у

Џемал Перовић рекао је да је овај режим увукао Црну Гору у рат, шверц и пљачкашку приватизацију и прво треба да ослободимо Црну Гору од њих.

„Нема здравог ткива код њих. Здраво друштво су грађани који ће нам се придружити  суботе у суботу“, рекао је Перовић и додао:

„Градићемо демократске институције система и морално друштво. Важно је да им кажемо да се стидимо њиховог бестида док нас пљачкаји, варају и на тај начин нас претстављају у свијету“.

Окупљање грађана

Кривокапић: Стање у ЦГ као пред француску револуцију

У 2019. када у осталим модерним земљама усавршава се нанотехнологија и роботика, ми морамо да се боримо за достигнућа француске буржоаске револуције из 18. вијека, рекао је окупљенима Милош Кривокапић.

„Нама треба слобода. Светозар Маровић је признао да је члан криминалне организицаје, а сад се лијечи по београдским кафанама“, нагласио је Кривокапић.

 

одупри се

Подсјетимо, колона је кренула од зграде ВДТ-а, затим ће проћи поред зграде Централне банке Црне Горе, зграде Скупштине Црне Горе, затим зграде Предсједника, централе ДПС-а, а потом ће се вратити на почетну тачку.

 

Звук сирена и будњева чује се испред кабинета предсједника Црне Горе Мила Ђукановића као симбол да му је крајњи час да да неопозиву оставку.

Ријеке грађана уз транспаренте пролазе поред заробљених црногорски институција.

Извор: Ин4с