Познати руски свештеник: Сваки припадник наше праве елите мора бити спреман за рат са Западом

ВСЕВОЛОД ЧАПЉИН УВЕРЕН ДА `ПРАВИ` НА ЗАПАДУ НЕ СМЕЈУ ИМАТИ НИ ПОРОДИЦУ, НИ ИМОВИНУ И(ЛИ) РАЧУНЕ

* Чапљин је неколико година руководио одељењем Синода Руске правсолавне цркве за односе са друштвом, а на исту тему још упозорава: „Само такви људи у Русији треба да буду на власти. Након што наша власт буде очишћена од припадника политичких секти које хипнотишу државно руководсто и испирају му мозак“

________________________________________________________________________

ПОСТОЈЕ Руси који су политички радикалнији од свог државног руководства и своје дипломатије.

Многи од таквих су, на пример, уверени да је Москва требало да одавно призна обе донбаске републике, а да није требало да призна избор Петра Порошенка за председника постпучистичке Украјине.

Међу радикалнијим је вероватно најпознатији руски свештеник Всеволод Чапљин.

Његови ставови заслужују додатну пажњу с обзиром на то да је неколико година руководио одељењем Синода Руске правсолавне цркве за односе са друштвом.

Чапљин је – што такође није без значаја – члан друштвеног савета који функционише под окриљем Савезне државе Русије и Белорусије. А ево како је одговорио на питање ко се у Русији данас може сматрати припадником њене „истинске политичке елите“:

„Праву елиту чине само људи који су у сваком тренутку, ако треба и сутра, спремни за рат са Западом. Елита су и они који се не боје западних санкција. Они који на Западу немају ни чланове породице, ни имовину, ни банковне рачуне“.

Чапљин је све ово додатно разјаснио, рекавши:

„Само такви људи у Русији треба да буду на власти. Након што наша власт буде очишћена од припадника политичких секти које хипнотишу државно руководсто и испирају му мозак. Ако до такве промене у врховима власти не дође – Русију чека застој у развоју. У најбољем случају: застој“.

Чапљинова песимистичка варијанта развоја ситуације оваплоћене у застоју подразумева – могућу револуцију и распад земље. Чак и диктатуру у неким од ентитета на које би се распала. Зато он додатно упозорава:

„Излаз је само један: промена курса после општенационалне дискусије о томе шта та промена изискује. У томе треба да учествују све политичке снаге Русије – од монархиста до комуниста“.

Чапљин је све ово изговорио, учествујући у расправи на тему „Период 1918-2018 – поуке историје за патриотске организације“.

 

 

Извор: Факти