САОПШТЕЊЕ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ ОД РАЗГОВОРА ПРЕДСТАВНИКА СНФ СА ВУЧИЋЕМ ИДЕЈА О РАЗГРАНИЧЕЊУ ДУБОКО СРАСЛА У МОЖДАНО СТАБЛО АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

На церемонији поводом именовања Новог Сада за Омладинску престоницу Европе 2019. године, као и у последњим изјавама, председник Републике Србије рекао је да: „Постоје интереси и других страна, интереси Албанаца, али и многих великих сила које не желе решавање проблема. Постоје они који кажу да желе коначно сопствену државу и да су спремни да плате цену колика год била. Питам грађане Србије: колику цену смо спремни да платимо? Колико смо платили већ у прошлости због погрешне политике. Време је да почнемо да размишљамо о људима, наравно чувајући своје интересе и добијајући највише што је могуће“.

Image result for вуциц

Председник се често жали и кука пред нама да не види решења.

Предложили смо Вам решења господине председниче пре годину дана, и дали конкретне предлоге за акције и мере у правцу стизања до тог решења. И сами сте рекли да је све што смо Вам предложили у интересу нашег народа и државе и да сте јако задовољни са оним што сте од нас добили. Али и сама идеја да смо на округлом столу у Лапљем Селу имали снаге и храбрости да критукујемо политику коју Ви и Ваш „полусвет“ спроводите на КиМ била је довољна да од свих тих идеја одустанете. Нема бољитка за народ на КиМ (осим оних који верно седе испод ваше позадине и крију своју глупост иза Вас), нема фонда за КиМ, нема транспарентног трошења новца на КиМ, нема декриминализације друштва . . .

Иако је више пута истакао да је народ у „унутрашњем дијалогу“ негативно одговорио на идеју о подели КиМ очигледно је да је та идеја дубоко срасла уз мождано стабло Александра Вучића и да он од ње не одустаје тако лако. Изгледа да му је само до власти више стало, или је можда реализација такве идеје једини пут за опстанак на власти. Јер како другачије објаснити његово даље инсистирање на идеји поделе. Право питање господине председниче није колико смо ми као народ спремни да  платимо за КиМ, већ колико си ти спреман да платиш да останеш на власти ?

У Грачаници, 31. Јануар 20 19.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА