„Косовска полиција“ запленила светосавске пакетиће за ученике

„Косовска полиција“ је у јужном делу Косовске Митровице запленила 140 светосавских пакетића намењених основцима у Гораждевцу и Осојану, са образложењем да садрже „нелегалне“ производе из централне Србије, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Наведено је да је возачу „Колашин превоза“, који је пакетиће возио за Гораждевац и Осојане, написана прекршајна пријава и да је заједно са аутобусом спроведен у Приштину.

„Иако је део пакетића пре неколико дана легално унет на Косово и Метохију преко административног прелаза Јариње, а део су направили основци са севера покрајине за своје вршњаке у метохијским енклавама, „косовска полиција“ је на потпуно беспризоран и насилнички начин спречила да наша деца у Метохији буду обрадована поводом празника Светог Саве“, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију оценила је да Приштини „није довољно то што је у чину самовоље и правног насиља увела блокаду на увоз производа из централне Србије, већ је сада нелегалним прогласила и само поседовање било чега што је произведено у централној Србији, чиме су српске грисине и смоки стављени у исту раван са наркотицима и оружјем“.

„Део пакетића је поцепан и уништен у чину бестијалног иживљавања и самовоље представника привремених приштинских власти, и следећи корак Приштине је ваљда хапшење Деда Мраза и Божић Бате“, стоји у саопштењу.

Оцењује се да „пиратски и бандитски напад на кексе и чоколаде показује сву подлост и бездушност оних који се представљају као албански политички лидери на Косову и Метохији“.

 

 

Извор: Магацин