Владимир Падрино Лопес: Неће проћи ни амерички хибридни рат против Венецуеле ни `паралелна влада`

vladimir

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ БОЛИВАРСКЕ РЕПУБЛИКЕ ВЕНЕЦУЕЛЕ

* Северноамеричка влада, заједно са другим владама из региона и одређеним званичницима мутлилатералних организација, спроводи широко познат приручник за обарање прогресивистичких пројеката који не иду у прилог њеним империјалистичким амбицијама

* „Признајемо као легитимног председника Боливарске Републике Венецуеле нашег врховног команданта Николаса Мадура Мороса, којег је великом већином гласова изабрао народ Венецуеле на слободним изборима одржаним 20. маја 2018. године, на којима је гласање универзално, директно и тајно

_________________________________________________________________________________

ВЕЋ дуго времена се кује подмукли план за државни удар против легитимне Владе Боливарске Републике Венецуеле који теже да спроведу ултрадесничарски сектори које бесрамно финансирају агенти империјализма.

Овај криминални план, који прети да озбиљно угрози слободу, суверенитет и независност наше нације, кулминирао је јуче на изузетно опасан начин успостављањем паралелне владе којој недостају легитимитет и подршка народа, и која има мрачни циљ да створи хаос и анархију у нашем друштву. Овде се управо ради о покушају да се понове догађаји из априла 2002. године, када се такође самопроглашењем прекршио Устав, а све гране власти и народ једне земље изложиле опасности.

Северноамеричка влада, заједно са другим владама из региона и одређеним званичницима мутлилатералних организација, спроводи широко познат приручник за обарање прогресивистичких пројеката који не иду у прилог њеним империјалистичким амбицијама.

Због тога води  хибридни рат против Венецуеле који, између осталог, укључује економску и финансијску блокаду, саботаже, пласирање дезинформација и лажних вести, а са циљем да земљу доведе у стање у којем је немогуће њоме управљати и на тај начин оправда војну интервенцију у њој.

Суочене са овом тешком ситуацијом, Националне боливарске оружане снаге народу Венецуеле и читавом свету поручују следеће:

1. Потврђујемо нашу безграничну лојалност Уставу и законима наше земље. Исто тако, најоштрије одбацујемо незаконите акције посредством којих се тежи успостављању паралелне владе у нашој држави, као и издајничке покушаје појединих сектора да нас, игноришући вредности и начела која нас одређују, одвоје од пута демократије.

2. Категорички одбацујемо одвратне интервенционистичке покушаје које спроводе стране владе не поштујући међународно право и право на самоопредељење народа, док у исто време дубоко повређују достојанство венецуеланских грађана.

3. Гарантујемо у сваком тренутку очување грађанског мира и нормално функционисање државних институција. Нећемо толерисати вандалске и терористичке акције група које промовишу насиље као извитоперени механизам за постизање сопствених циљева.

4. Као што смо то и показали 10. јануара 2019. године свечаним и јавним чином, признајемо као легитимног председника Боливарске Републике Венецуеле нашег врховног команданта Николаса Мадура Мороса, којег је великом већином гласова изабрао народ Венецуеле на слободним изборима одржаним 20. маја 2018. године, на којима је гласање универзално, директно и тајно.

Националне боливарске оружане снаге остају верне наслеђу Симона Боливара Ослободиоца и никада неће прихватити председника наметнутог од стране мрачних интереса и самопроглашеног ван оквира закона. Такође се никада нећемо потчинити ниједној страној сили и ниједној влади која није демократски изабрана од стране венецуеланског народа.

Чавез живи, отаџбина траје!

Независност и социјалистичка отаџбина! Живећемо и победићемо!

Венецуеланско сунце рађа се у Гвајани Есекиби!

Владимир Падрино Лопес,

министар одбране

Извор:
ФАКТИ