Балканска турнеја


слика: http://rs.n1info.com/

Управо на Аранђеловдан, објавили су македонски медији да ће свети отац Франциско у мају следеће године службено посетити Македонију!

По њиховим тврдњама то ће заправо бити мини „балканска турнеја“, јер ће папа уз Македонију посетити и Бугарску и Румунију.

Сама посета је наводно планирана за прву половину маја месеца наредне године.

Број римокатоличких верника у наведеним балканским земљама је безначајан, јер су доминантне традиционалне цркве, православна и ИВЗ, још из времена када су ове државе у потпуности или знатни делови њихови били под Отоманском империјом, до Првог балканског рата.

Ова вест тако јасно потврђује да иступ Ивице Дачића на конференцији за медије поводом мисе -задушнице у католичкој цркви у Београду, којом је обележен Дан примирја у Великом рату није био случајност, већ намера да се покаже да садашња београдска власт отворено подржава долазак католичког папе у православну Србију, упркос тешких и спорних детаља о умешаности Ватикана у геноцид над Србима у NDH!

Јасно је препознатљиво да ватикански планери упорно покушавају да реализују посету и Србији, у склопу ове „балканске турнеје“, где је изостављена посета Албанији!

Злоупотреба спорова између отцепљених делова Бугарске и Српске канонске православне цркве, који имају отворену подршку Ватикана, овом посетом ће бити још наглашенија, а ватиканска подршка Цариградском патријарху ојачана.

Злоупотреба наводне мисе-задушнице у Београду је тако у целости огољена, а Дачић у целости компромитован као сарадник еунијатских кругова, који дубоко презиру српску победу у Великом рату,обележавајући је католичком мисом-задушницом!  

Католички бискуп у Скопљу, уједно је и старешина тзв. унијата (гркокатолика) у бившој Југославији, што казује да ће се организовати планска посета те групе верника „свом светом оцу“ из земаља бивше Југославије као део верске компоненте тзв „југосфере“, коју упорно намеће ЕU за Србију, БиХ, Македонију и лажну државу Косово!

Вероватно је плански изостављена посета светог оца Црној Гори, пошто бискуп Барски има титулу „primas srpski“ још из времена Немањића, што не одговара данашњим властима Монтенегрије да се помиње, уз значајан детаљ да је садашњи бискуп Барски Шиптар ZEF GAŠI, кao додатни отежавајући детаљ у сложеним међуодносима!

Координација антисрпске политике ЕU и Ватикана се јасно сагледава у овој акцији!

 

Извор: Српски став