НЕ ПРЕСТАЈУ СА ПРОВОКАЦИЈАМА: У Приштини откривена табла са натписом „Министарство одбране Косова“

Откривањем натписа „Министарство одбране Косова“ у згради у којој се раније налазио натпис Министарство Безбедносне снаге Косова званично је почео процес транзиције те снаге у Оружане снаге Косова без промене назива

ПРИШТИНА – Откривањем натписа „Министарство одбране Косова“ у згради у којој се раније налазио натпис Министарство Безбедносне снаге Косова званично је почео процес транзиције те снаге у Оружане снаге Косова без промене назива. Натпис су открили премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај, министар одбране тзв. Косова Рустем Бериша и командант БСК, Рахман Рама.

„Данас је посебан дан за БСК и грађане Косова. Од данас се мења назив нашег министарства и биће Министарство одбране Косова. Од данас званично почиње процес транзиције БСК у Војску Косова“, рекао је министар Бериша.

Захваљујући се НАТО-у и савезницима тзв. Косова Бериша је рекао да ће процес транзиције бити постепен и планирано је да се за десет година постигну пуни одбрамбени капацитети.

БСК су мултиетничке, професионалне снаге у интересу свих грађана Косова и у интересу изградње мира и стабилности у региону.

Председник тзв. Косова Хашим Тачи потписао је 28. децембра прошле године указ о проглашењу три закона којима се омогућава трансформација Безбедносних снага Косова (БСК) у оружане снаге, али без промена имена.

Извор: Новости