РИМОКАТОЛИЧКА ЦРКВА КУПУЈЕ ПРАВО НА ПЕДОФИЛИЈУ

  • После низа педофилских скандала који очигледно дискредитују Римокатоличку цркву, Ватикан је започео лобирање како би блокирао законе који су изгласани ради доприноса борби против педофилије. Године 2015. Римокатоличка конференција државе Њујорк потписала је уговор са лобистичким фирмама Wilson Elser Moskowitz Edelman & Dicker, Patricia Lynch & Associates, Hank Sheinkopf и Mark Behan Communications за блокирање закона о деци-жртвама педофилије, а који је намеравао да олакша жртвама борбу против злочинаца-педофила

Од 2007. до 2015. године Римокатоличка црква Њујорка потрошила је више од 2,1 милиона долара за лобирања у правцу блокирања доношења закона повезаних са педофилијом. Истовремено у септембру 2018. године до јавности је допро још један скандал повезан са Римокатоличком црквом, када су власти Њујорка и Њу Џерсија почеле истраживање сексуалних злочина учињених од врхушке ове цркве, после чега је државни тужилац у Њујорку послао званичне позиве за разговор свим члановима Римокатоличке цркве у држави, тражећи информације о унутрашњим истрагама о сексуалним злочинима свештеника.

Тужилаштво жели да анализира све документе унутрашњих, црквених истраживања и да добије увид у суме исплаћене жртвама насиља како оне не би тужиле цркву. Представник њујоршке бискупије, Џозеф Цвилинг, изјавио је тим поводом, да ће црква сарађивати са властима. «Нисмо изненађени чињеницом да државни тужилац покушава да покрене цивилну истрагу, а Њујоршка бискупија и седам других бискупија државе су спремне да сарађују са тужилаштвом у овој истрази».

Генерална тужитељка Барбара Ундервуд изјавила је да је истрага узрокована бројним скандалима у Сједињеним Државама. “На пример, Велика порота у Пенсилванији расветљава невероватно узнемирујуће и опаке поступке римокатоличког свештенства у прикривању злочина у бискупији. Њујоршке жртве заслужују да буду саслушане, а ми ћемо учинити све што можемо да осигурамо правду,” рекла је она. Прошлог месеца, «Пројекат слободне мисли» («The Free Thought Project») је известио да су стотине римокатоличких свештеника у држави Пенсилванији били укључени у сексуално злостављање деце.Чак је 100 свештеника у Питсбургу оптужено за отворање педофилске организације за сексуално искоришћавање деце.

Свештеници Питсбуршке бискупије који припадају овој педофилској организацији били су под заштитом локалних власти, које су одбиле да истраже оптужбе против римокатоличких свештеника, под изговором да ће то створити „лошу слику“ о Римокатоличкој цркви. Сада су ови свештеници оптужени за заверу стварања педофилске организације која је неколико година „производила дечју порнографију, прикупљала информације о деци и додељивала велике златне крстове дечацима које су силовали свештеници да би ћутали“, извештава Penn Live.

 

Извор: ЦАРСА