Мештани Штрпца великом радном акцијом СПРЕЧИЛИ ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ХИДРОЦЕНТРАЛЕ!

Упркос одлуци скупштине Општине Штрпце из 2016 год. да се изградња хидроцентрале обуставља до даљњег, инвеститор је поново покушао да отпочне радове. Међутим, мештани су брзом реакцијом успели да спрече даље радове.

штрпце
Окупљени мештани Штрпца не дозвољавају изградњу хидроцентрале

Брзом реакцијом мештана Општине Штрпце, спречен је нови покушај почетка изградње хидроцентрале!

Упркос одлуци скупштине Општине Штрпце из 2016 год. да се изградња хидроцентрале обуставља до даљњег, инвеститор је поново покушао да отпочне радове, међутим, мештани су брзом реакцијом успели да спрече даље радове.

штрпце
„Радна акција“ – Спречавање почетка градње хидроцентрале

У међувремену, кренуло се са прикупљањем потписа за петицију, којом ће се сутра од одборника Општине Штрпце, као и од председавајућег члана скупштине захтевати да пониште све донесене одлуке у вези с изградњом хидроцентрала на нашим рекама и да забране било какав вид даљег уништавања наших река. Петиција је наишла на одобрење великог броја наших суграђана.

Деоницу коју је инвеститор хидроцентрале ископао багером и у коју је требало да буду положене цеви, данас су више од сто мештана Општине Штрпце здруженим снагама, уз помоћ ручног алата, попунили и вратили делимично у првобитно стање.

штрпце
Деоницу коју је инвеститор хидроцентрале ископао багером и у коју су требале да буду положене цеви, данас су мештани Општине Штрпце здруженим снагама, уз помоћ ручног алата, попунили и вратили делимично у првобитно стање.

Овом акцијом мештани шаљу јасну поруку свима да је народ изричито против било какве изградње хидроцентрала на нашим рекама.

Протести ће се наставити и у наредним данима, све до потпуне забране изградње хидроцентрале.

штрпце

Деоницу коју је инвеститор хидроцентрале ископао багером и у коју су требале да буду положене цеви, данас су више од сто мештана Општине Штрпце здруженим снагама, уз помоћ ручног алата, попунили и вратили делимично у првобитно стање.

 

 

Извор: Хронограф