Република Мадагаскар обавестила је Министарство спољних послова Србије да је повукла одлуку о признању Косова.

„Добили смо ноту од Министарства спољних послова Мадагаскара, у којој нас обавештава да је 5. децембра Републка Мадагаскар донела одлуку о повалчењу признања Косова“, рекао је први потпредседник Владе и министар иностраних послова Ивица Дачић Танјугу.

Он је указао да је Мадагаскар дванаеста земља која је повукла признање једнострано проглашене независности Косова.

ВУЧИЋ: ХВАЛА МАДАГАСКАРУ, УМЕЋЕМО ДА ЦЕНИМО

Председник Србије Александар Вучић захвалио је Мадагасакру на повлачењу одлуке о признању Косова и поручио да ће Србија то умети да цени у будућности.

Он је новинарима у Крагујевцу пренео да је разговарао са министром спољних послова Мадагасакара и да му се захвалио на тој одлуци.

Вучић је подвукао да је то за нас важно, јер је Мадагасакар велика земља и да то показује да Србија може да се бори за своје интересе.

„Неће нас то спасити и решити свих мука и недаћа, али хвала им на томе. Умећемо то да ценимо у будућности“, поручио је председник Србије.

РЕАГОВАЊЕ ПРИШТИНЕ НА ОДЛУКУ МАДАГАСКАРА: ЛАЖНЕ ВЕСТИ

Косовско Министарство спољних послова реаговало је данас на вест о томе да је Мадагаскар повукао признање Косова, назвавши то „лажним вестима“.

„Лажне вести и пропаганда Србије против Косова неће успети. Тражимо од Европске службе за спољне послове и НАТО да одговоре на те хибридне пртње које долазе из Београда. То је претња по регионалну безбедност“, наводи се у поруци на Твитер налогу косовског Министарства.

Република Мадагаскар обавестила је Министарство спољних послова Србије да је повукла одлуку о признању Косова, а такође је упутила и ноту Приштини у којој се прецизира да се признање повлаци до постизања праведног, правичног и трајног политичког решења за питање статуса Косова, у оквиру преговора који су у току.

Мадагаскар је 12 земља која је до сада повукла једнострано проглашену независност Косова.