Државне заставе Албаније-опет на општинама Бујановац и Прешево

Bujanovac

КАМБЕРИЈЕВ ШЕФ КАБИНЕТА:  СПРЕМНИ СМО ДА ПЛАТИМО ПРЕКРШАЈНУ КАЗНУ – КАО И ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА

ЈУТРОС је на згради градске управе Бујановца, на балкону изнад званичног улаза, осванула застава Албаније, поред државне српске заставе и заставе ЕУ, које се ту стално налазе.

Шеф кабинета председника општине Бујановац Рахим Салихи тим поводом је агенцији Бета рекао да Албанци који живе у Бујановцу сматрају да обележавање Дана заставе, осим што је државни празник Републике Албаније, у исто време и празник свих Албанаца без обзира где живе, што се односи и на албанску заставу и њену употребу.

„Није било свечаног истицања албанске заставе на згради општине, заставу је истакао рано јутрос неко од запослених у градској управи, а општина је организовала културно-уметнички програм у Дому културе, којим смо задовољни и како је био посећен и колико је било учесника”, казао је Салихи.

Салихи је рекао да је прослављање Дана заставе у Бујановцу до сада протекло без проблема и без икаквих инцидената, као и да се ранијих година дешавало да због истицања албанске заставе општина добије прекршајну казну.

„Надам се да ове године, за разлику од осталих, неће доћи до тога, а ако дође до изрицања прекршајне казне – то иде на адресу председника општине Шаипа Камберија. Прекршајне казне  су добијале и све политичке странке које су у Бујановцу на Дан заставе истицале албанску заставу”, рекао је Салихи.

Албанска застава истакнута је данас и на згради општине Прешево, поред државне, а испред зграде општине одржан је културно-уметнички програм у организацији прешевског Дома културе „Абдулах Крашница”.

Извор:
ФАКТИ