ПОДУЈЕВО – Милену Перовић Милојковић (35) , из подујевског села Медраговца , мајку шесторо малолетне деце и Милоша Ивковића (40) из Медвеђе ухапсили су у суботу поподне припадници косовске полиције у подујевском селу Медреговац. Наиме, Милена која је пошла да обиђе родитеље Милицу и Радисава, једине српске житеље у овом подујевском селу на самој админнистративној линији, полиција је ухапсила на самом кућном прагу због наводног илегалног преласка административне линије.

– Моја сестра је кренула са комшијом из Медвеђе да обиђе родитеље односно да их припреми за долазак у Медвеђу јер се не усуђујемо да их оставимо саме у селу. Међутим, испред саме куће патрола косовске полиције их је привела и довела у станицу полиције у Лужану где се и даље налазе – сведочи за “Новости” Горан Перовић, Миленин рођени брат истичућу да косовска полиција улазак у двориште њихове породичне куће из правца Медвеђе третира илегалним, јер у том селу не постоји званичан административан прелаз, као и да су због тога малобројни Срби из овог села који обилазе своје домове али и сеоско гробље на мети хапшења.

И док истиче забринутост за безбедност своје сестре иначе мајке шесторо малолетне деце, Горан Перовић подсећа на акцију хапшења троје Срба и четворо Руса који су пре пар месеци са свадбеног весеља из Медвеђе кренули у Медреговац у посету породици Перовић, али су их косовски специјалци ухапсили и привели у притвор у станицу полциије у Приштини. Пустили су их тек када су платили по 250 евра по особи колико се третира овај наводни прекршај.

– Ово је стварно страшно шта нам се дешава, јер не смемо да одемо ни сопственој кући. Стари родитељи су уплашени и уколико им се нешто догоди за то ће бити одговорни искључиво припандици косовске полиције – додаје Горан Перовић забринут за сестрину безбедност. Иначе, стари брачни пар Перовића тренутно су једини Срби у подујевској општини где је до 1999. године живело око 1500 Срба.