Молба Срба Рашке области: Немојте починити велеиздају

zastava-zid-nemanjickiУдружење грађана Рас Нови Пазар
Омладинска 44
Бр. 23-4/13
24.4.2013. година
Нови Пазар
063/640 746

ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
господину Томиславу Николићу

Андрићев венац број 1
11000 Београд

Господине председниче Николићу,

Суштина Бриселскиих споразума је да се Срби на северу Косова обавежу на поштовање устава и закона самопроглашене – НАТО монтиране државе Косово на територији суверене државе Србије, чланице Уједињених нација, и да Србија изгуби суверенитет над овом Покрајином.

Планираним диригованим ратом 1999. године против Србије САД и ЕУ су окупирале српску АП Косово и Метохију да би спровеле своје империјалистичке циљеве на северу Африке, Блиског истока и територији Русије. Србија је у два светска рата била против Немачке у којима је Немачка била поражена. Немачка је тиме фрустрирана и до сада још није остварила свој реванш. Клинтон је још у првом своме председничком мандату изјавио, а ,,Политика“ објавила, да су угрожени амерички интереси на Косову, што је тада деловало апсурдно, све до утврђивања њене ратне машинерије у базу ,,Бондстил“ на Косову. Огромним притиском на Србију захтевано је да Србија капитулира без рата и да им Косово и Метохију преда без отпора. Милошевић је изабрао часни рат, рачунаајући на руску помоћ која је изостала. Србија је рат изгубила, Косово је окупирано, спроведен је геноцидни егзодус над Србима на Косову, уништена српска културна баштина, али је ипак остала српска црквена органозација и преко стотину хиљада Срба, а на сверу Косова су четири српске општине организовале компактну одбрану своје слободе и суверенитета Србије. И то је све што је на Косову остало од суверенитета државе Србије. Свим средствима се од Србије и даље тражи да прихвати статус окупираног целог Косова, са потпуним губитком суверенитета Србије над АП Косово и Метохија, како би НАТО и Немачка имали своју безбедну државу на Балкану, без могућности руског утицаја на Балкану. Организовани су Бриселски преговори уз вешто коришћење шаргарепе тзв интеграције са ЕУ. Нико разуман у Србији не сматра да је то једина алтернатива нашег опстанка, јер Србија има своје ресурсе и пријатеље који Србији гарантују независан опстанак и њен развој.

Србија је 19. 4. 2013. г. парафирала Бриселски споразум чиме се добровољно одрекла суверенитета над Косвовом и Метохијом и Срба и осталог свога становника у овој српској покрајини. Тиме је грубо прекршен Устав Србије, а у изгледу је и тешко кривично дело велеиздаје Владе Србије и предсеника Србије.

Срби Рашке области, Вас господине председниче Србије, моле да не предајете суверенитет Србије на Косову и Метохији и да не чините велеиздају и да спречите Владу Србије да то не почини.

Кад вас је Србија бирала за председника Србије гледала је у Вама узорног српског домаћина, здравих српских сељачких гена који су неодвојиви од своје мајке Србије иако је била свесна свих Ваших мана. Никад није могла поверовати да ћете Ви издати Србију, јер знате да би тиме издали себе, своје претке и своје потомке и верујете у Лазареву клетва која Вас сигурно не би мимоишла. Зато ипак не верујемо да ћете починити највећи злочин, велеиздају.

Можда је требало да окосница преговора буде захтев Србије да се поштује Устав Србије на Косову и Метохији без обзира на све немогућности. Тиме би се добило у времену, а у изгледно време могуће је и да би захтев био прихваћен. Србија би тиме показала свој јасан и чврст циљ, сачувала би свој суверенитет, ако не на целој територији Косова и Метохије, оно бар на северу Косова.

Србија кључа на све стране, а не само на Косову: у Војводини, у Рашкој области, у Источниј Србији, на југу Србије. Пета колона се осећа на све стране, Србија се креће не према банана држви, већ према чварак држави. Србија се распада у корупцији и миту и неоговорности. Тешко Вама на томе месту.

Срби Рашке области Вас посебно моле да прекинете занемаривање Рашана, иако Вам ,,невера седи уз колено, испод скута пије ладно вино“ и без зазора потурчава Немањину Рашку. Зато ,,невера“ већ једанајесту годину неда да се у Новом Пазару постави Споменик Стефана Немање. И никда не дозволите себи да им помажете у потурчавању употребом турског окупационог сепаратистичког израза ,,санџак“ за Немањину Рашку.

Удружење Рас
др Добросав Никодиновић
председник