Др мед. Татјана Славковић: Отворено писмо председнику Србије господину Александру Вучићу

Обраћам Вам се овако, иако ми је ужасно мука, јер Ваша личност привремено представља највишу институцију ове земље.
У сандучету сам затекла коверту са писмом. И слику коверте, а и писмо представљам јавности.

Прво, морам да истакнем да је недопустиво да Председник једне државе користи страначко обележје обраћајући се грађанину. По мом мишљењу овакав поступак је у потпуности супротан Уставу ове земље.

Друго, Ви сте злоупотребили моју приватну адресу да ми се обратите, а ми нити смо било какви пријатељи, нити смо заједно чували овце, а и то је противзаконито јер ја Вама нисам дала своју визит карту па тиме ни сагласност да на тај начин самном комуницирате.

Текст писма не желим да коментаришем јер толиком лицемерју не могу, и не жели да се конфронтирам. Да бих то могла морала бих и сама да поседујем велику количину лицемерја и фриволности. 

Законом о привременом уређивању начина исплата пензија, а који је противуставан, Ви сте директно завукли руку у мој џеп и одузели ми Уставом загарантовано и мојим преданим радом, у својој професији, стеченим правом да уз своју пензију животарим. Чуди ме да исто тако нисте одлучили да ми конфискујете и део стана или аутомобил које сам такође стекла својим, и искључиво својим радом. Овај поступак се нимало није разликовао од партизанских одузимања Брозове владавине који сада Закон о реститиуцији “покушава” да испегла. То што истичете свој рад од зоре до зоре не служи Вам нимало на част, јер Ви радите само у политици. Ви уопште немате појма о томе шта значи радити у професији и живети од свог рада. Шаљући ми ово писмо опет сте за папир , копирање, слање завукли руку у мој џеп. Ово сигурно није платила ни Ваша странка, а ни Ви лично. Господине Председниче да ли Вашу савест опседа сазнање о томе колико је људи умрло не дочекавши те тако, са Ваше стране, обећане велике пензије?

Станите пред огледало, добро се погледајте и застидите се, јер сте се са толико прекршених правних, људских и моралних норми обратли некоме ко је часно и поштено стицао скромне материјалне вредности, достојанство и углед, и кога је ово Ваше обраћање бескрајно револтирало. Извињење ћу прихватити од државе онда када ми се врати сав одузет новац и то са припадајућом каматом, а за шта ћу се борити до Стразбура.

Нека Вам је на част скромност и смерност на које се позивате, али се добро преиспитајте да ли тако нешто уопште познајете, а камо ли поседујете.

Са поштовањем
др мед Татјана Славковић

ИЗВОР: ФБ профил Tanja Tatjana