Ђукановић: Због трагичне анексије од Србије Краљевина Црна Гора ушла у рат

115100_vest_rfd

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је, након церемоније обележавања стогодишњице краја Првог светског рата у Паризу, да се налази „у граду у којем је црногорска столица остала празна након што је као земља победница изашла из Првог светског рата и „након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат“, преноси Танјуг.

РТЦГ преноси да је Ђукановић навео да је „Црна Гора свеснија него икада вредности мира, стабилности и мултиетничке демократије“ и додао да је „ово велики дан за Француску, Европу и прогресивни свет“.
„Ево нас опет као независна и суверена држава, на свом достојанственом месту, равноправно међу европским и светским партнерима, у граду у којем је црногорска столица остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог светског рата и након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат“, навео је Ђукановић.
 
Рекао је да „ове чињенице, боље од других речи, говоре о грандиозном подвигу који су оствариле све генерације Црне Горе у протеклих 100 година, подижући државу из пепела и обезбеђујући јој историјски заслужено место на европској и светској позорници“.
Извор:
ВОСТОК