НАСТАВЉАЈУ СЕ КРАЂЕ У КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ

ГОРЊЕ КУСЦЕ, 07.новембар – Српска домаћинства у Косовском Поморављу и њихова имовина свакодневно су на мети лопова. Овога пута штету су претрпели мештани Горњег Кусца у новобрдској општини. Крадљивци су однели два грла крупне стоке и аутомобил марке Пасат. Полиција трага за починиоцима.

После поноћи непознати починиоци провалили су у десетак српских домаћинстава у Горњем Кусцу. Први је крађу пријавио Предраг Стојановић, око два часа после поноћи, када је његов отац Живко отишао до штале да провери у каквом је стању крава која је трабало ускоро да се отели.

Деветочлана породица Стојановић живи од минималца и пензије коју прима деда Живко и нанета штета ће и те како утицати на породични буџет, каже за Пулс Стојановић.

И комшији Радославу Стајићу, такође, лопови су из штале поред куће у којој живе, украли краву. Нестанак је јутрос око пола седам приметила његова супруга када је кренула у обилазак штале. Радослав није хтео пред камеру, али нам је рекао да су његови укућани узнемирени и уплашени.

У самом центру села, власнику ресторана „Старс“ Драгану Костићу, лопови су из дворишта украли аутомобил марке Пасат. Његова мајка Љубица је приметила отворену капију дворишта и нестанак аутомобила и алармирала чланове породице.

Током ноћи лопови су провалили у још неколико српских домова и покушали крађу крупне стоке и аутомобила. Штета је избегнута будношћу појединих мештана који су осујетили намеру лопова и спречили могуће инциденте.

Иначе ово је прва крађа у новобрдској општини, од када је смењен командир полицијске станице у Новом Брду Шукри Алија, а на његово место постављен поручник Гани Хуругљица.

Припремио: Бојан Антић

 

Видео:

 

 

Извор: РТВ Пулс