Француска провокација: Застава „Косова“ испред катедрале Нортр Дам у Паризу

flam

У ОКВИРУ ПРОСЛАВЕ 100 ГОДИНА ОД ЗАВРШЕТКА ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

КОСОВСКИ шиптарски амбасадор у Француској Кендрим Гаши пренео је на Твитеру да се застава „Косова“ први пут вијори у париској катедрали Нотр-Дам у оквиру обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата.

Гаши је на Твитеру поставио фотографију цркве са заставама других држава учесница рата и написао: „Застава Косова први се вијори у Нотр-Даму у оквиру комеморација 100 година од завршетка Првог светског рата“.

Лист Блиц пренео је данас вест додајући да је „проблем у томе што Косово не само да није био учесник Великог рата, већ није постојало чак ни као јужна српска покрајина“.

„Све ово не би било толико скандалозно да се не ради о ‘држави’ која данас ни за целу Европску унији не постоји као држава. Још горе, Косово је стављено ‘раме уз раме’ са државама, учесницама рата, и то у време када је било територија чији је део након балканских ратова припао Краљевини Србији, а део Црној Гори“, навео је Блиц.

Лист је оценио да је то „непромишљеност, незаинтересованост, незнање или једноставно одбијање да се гледа у прошлост“.

„Све ово би могла да буду тумачења одлуке француских власти да Косово уврсте међу све оне земље које су почетком прошлог века претрпеле невиђене губитке, и у људству и тако што су им земље биле разорене на све могуће начине“, додао је лист.

У Паризу ће у недељу, 11. новембра бити одржана комеморација поводом 100 година од завршетка Првог светског рата а на скупу ће бити неколико десетина шефова држава и влада.

Извор:
ФАКТИ