Стокхолмски синдром хара Подгорицом: Иван Вуковић подиже споменик злочинцу Брозу!

ivan-vukovic-migo-stijepovic

Црна Гора је на прагу да постане ново Јајце и очекујем да се након споменика Брозу убрзо у Подгорици одржи велика скојевска, пардон одборничка и посланичка скупштина ДПС-а, која ће вратити „старо“ име Подгорици и преименовати га у Титоград

Припремио: Иван Милошевић

Одборници ДПС-а подржани са два гласа УРЕ данас су усвојили одлуку о подизању споменика Јосипу Брозу Титу. Тај предлог по хитном поступку у дневни ред је поставио нико други него Иван Вуковић, млађани скојевац из редова ДПС-а и братанић задњег носача штафете, Миодрага-Мишка Вуковића. На овај начин Иван Вуковић и његови скојевци, пардон одборници ДПС-а, одлучили су да подигну споменик комунистичком непоменику и ратном злочинцу, који је директно наређивао да се Подгорица бомбардује током Другог свјетског рата. И то није урадио само једном, већ је Подгорица бомбардована 84 пута, а под рушевинама је погинуло преко 2000 људи. Колике су размјере толиког злочина свједочи податак да је у то вријеме Подгорица имала 16.000 становника, односно погинуо је сваки осми становник града поред Рибнице. Међу погинулима биле су читаве породице. 

Историјски подаци свједоче да је, на налогу Тита, у рану зору 5. маја 1944. године, на Подгорицу  кренуло 120 тешких четворомоторних бомбардера. Настао је прави пакао. Готово читава Подгорица разорена је до темеља. На град се сручило 600 бомби тешких преко 400 тона. Том приликом, погинуло је 600 грађана, а више од 200 теже или лакше рањено. Град  није имао било какав већи војно-стратешки значај. Насупрот великим жртвама међу цивилима њемачке трупе које су биле смјештене ван града, па није било ни потреба због њих бомбардовати центар града, имали су само 17 погинулих. Подгорица је остала и без 80 одсто зграда.

Ко је онда ненормалан да таквом човјеку, заправо џелату главнога града Црне Горе, подиже споменик? Одговор је јасан, Иван Вуковић и његови скојевци, пардон одборници ДПС-а и они ће морати да поднесу одоговорност ове одлуке када једном на власт у Црној Гори и Подгорици дођу нормални људи, а не појединци који по свему судећи болују од стокхолмског синдрома, односно болесне емоционалне везе и идентификације са агресором.

Црна Гора је на прагу да постане ново Јајце и очекујем да се након споменика Брозу убрзо у Подгорици одржи велика скојевска, пардон одборничка и посланичка скупштина ДПС-а, која ће вратити „старо“ име Подгорици и преименовати га у Титоград.

Данас је подгорички парламент исписао срамне странице историје главнога града. Не постоји примјер у свијету гдје је дио грађана једног града одлучио да подигне споменик човјеку који је уништио тај град и који је одговоран за бројне цивилне жртве. Данас је Подгорица постала нечасни и срамни центар неокомунистичког свијета и да је брука још већа доносиоци ове одлуке сматрају себе херојима и поносним становницима овога града. Они немају стида, а онај који се не стиди давно је изгубио свако морално начело. Иван Вуковић и ДПС се данас не стиде, што је највећи доакз њиховог моралног и свеукупног егзистенцијалног пада.