Подршка „Северној Македонији“ обезбеђена поткупом седам посланика ВМРО-ДПМНЕ

makedker

НЕКИ ЗАСТРАШИВАНИ И КОРУМПИРАНИ У КАБИНЕТУ ЏАФЕРИЈА У ПРИСУСТВУ ЗАЕВА И АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА

* Republika.mk објавила фотографије посланика који `претрчали` на другу страну, уз кратак коментар: „Северна – зато што је њихово достојанство – имало цену“

* Извршни комитер ВМРО-ДПМНЕ једногласно ноћас – на предлог свог председника Христијана Мицкоског – искључио из партије свих седам посланика који гласали за „Републику Северну Македонију“. Мицкоски искљученим посланицима поручио: „Живите са својом срамотом“

* Грчки министар одбране Панос Каменос је поводом догађања у македонском парламенту уочи гласања о уставним променама написао: „Стид ме је што је вредност у Европи постало: ако не гласаш – идеш у затвор, ако гласаш добијеш два милиона евра

АМЕРИЧКА власт у Скопљу и амерички агенти успели су да претњама, уценама и новцем обезбеде минималну већину за промену имена државе у Република Северна Македонија. Тачније: уставним променама које ће до њега довести иако су две трећине Македонаца – бојкотом референдума – показале да га не желе.

Собрање Македоније изгласало одлуку о уставним променама са минималним бројем гласова „за“ (80) у два гласања. И захваљујући томе што је седам посланика ВМРО-ДПМНЕ издало позицију своје партије.

Истраге – под којим условима и због чега – вероватно неће ни  бити.

У Собрању се први пут се гласало коришћењем електронског система, али се на инсистирање шефа посланичке групе опозиционог ВМРО Драгана Дајева поново гласало појединачним изјашњавањем посланика.

Током првог гласања, посланици ВМРО-ДПМНЕ устали су са својих места и стали поред зида сале да би се видело ко гласа, а појединачно гласање захтевали су јер су сумњали у електронски систем гласања.

У првом и другом другом гласању ‘за’ је било 80 посланика владајуће коалиције СДСМ и ДУИ, уз гласове седам посланика коалиције ВМРО ДПМНЕ и једног из шиптарске опозиције.

У другом гласању 39 посланика коалиције ВМРО ДПМНЕ гласало против.

Седници на којој се о предлогу Владе Македоније да се приступи уставним изменама у складу са Договором с Грчком присуствовали су амерички премијер Зоран Заев и министар унутрашњих послова Никола Димитров који је потписао Договор са Грчком.

Македонски инфо-портал Republika.mk објавио је да су подршку новом измену земље – „Република Северна Македонија“ – обезбедили посланици ВМРО-ДПМНЕ Владанка Авировић, Емилија Александрова, Љубен Арнаудов, Сашо Василевски, Нола Исмајловска, Елизабета Канческа Милеска, Крсто Мукоски и Шиптар Зећир Рамчиловић.

И да је „Република Северна Македонија“ постала могућа зато што је њихово достојанство – имало цену.

Ухваћена СМС-преписка између посланика владајуће већине открива да су опозициони посланици `куповани` и у кабинету председника Собрања Талата Џаферија, у присуству Заева, председника шиптарске партије ДУИ Али Ахметија и америчког амбасадора Џеса Бејлија.

Извршни комитер ВМРО-ДПМНЕ једногласно је ноћас – на предлог свог председника Христијана Мицкоског – искључио из партије свих седам посланика који гласали за „Републику Северну Македонију“.

Мицкоски је искљученим посланицима поручио: „Живите са својом срамотом“.

Грчки министар одбране Панос Каменос је поводом догађања у македонском парламенту уочи гласања о уставним променама написао је:

„Стид ме је што је вредност у Европи постало: ако не гласаш идеш у затвор, ако гласаш – добијеш два милиона евра“.

Извор:
ФАКТИ