ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

index

На мој интервју у листу „Данас“ прошле недеље реаговала је твоја „Српска листа“. Не треба бити много паметан да човек схвати да иза тог саопштења стојиш ти. Препознао сам те по стилу, жаргону, вокабулару.

У саопштењу пише да те нападам да бих се дочепао фотеље. Ниси у праву мајсторе. Ја те нападам због издаје. А што се функција тиче и у време када су моји били на власти за њих се нисам грабио. Чак и ону коју сам имао добровољно сам препустио другом.

Кажеш да је период у коме сам ја владао обележен страховладом. Није тачно, јер је то период пуне српске демократије на Косову и Метохији. Није било присилног довођења народа на страначке митинге, као што ти радиш, а могли смо. Није било гласања у колонама, као што ти радиш, а могли смо. Није било тортуре и насиља над Србима као за твоје време, а могли смо. А зашто нисмо, па управо због старе народне пословице „У добру се не понеси, а у злу се не дај“.

Кажеш да сам био господар живота и смрти. Лажеш мајсторе. Био сам господар живота а ти си смрти. Од 500 Срба 1999. године, колико је остало у сверном делу Косовске Митровице, до 2008. године њихов је број нарастао на 20.000. За време твоје владавине од 6 година у свереном делу Косовске Митровице убијено је шесторо Срба. Сам кажеш да убиства нису етнички мотивисана. Ако нису Албанци онда су Срби. Који Срби, председниче?

Написа још да сам у периоду од `99. године терао народ на протесте и демонстрације а ја се крио иза њих. Не, мајсторе. Ја сам ишао напред, а ко је хтео ишао је за мном. За разлику од тебе који си слао добровољце по Републици Српској и Републици Српској Крајини а сам се башкарио у татиној породичној кући у Јајинцима. Та моја борба са мојим народом резултирала је да смо у потпуности сачували север Косова на коме се ти данас шепуриш. И ја ћу то да оставим у наслеђе свом народу, а шта ћеш ти? Велику Албанију!

У саопштењу рече да сам нападао покојног Оливера Ивановића. Инсинуираш, мајсторе. Ја се са Оливером нисам политички слагао али смо један према другом имали узајамно поштовање. Нисмо један другог вређали, поштовали смо време које смо заједнички провели у одбрани Косовске Митровице. За тебе то већ не може да се каже. Колико си само пута на државним медијма питао Оливера да ти каже ко је убио Милоша Шћепановића. Ти си од њега правио мету, не ја.

Још кажеш да сам се ја за време власти у којој сам нешто значио, обогатио. Па сам стекао имовину у земљи и иностранству. Масно лажеш мајсторе. Јер рецимо и да хоћу да имам имовину у иностранству, не могу, јер се налазим на америчкој црној листи. Из тог разлога било каква трансакција или поседовање имовине ми се конфискује. Додуше, мени нису имали шта да конфискују. Замисли колико ће тога теби да одузму. Управо због мене формирао си Анкетни одбор у Скупштини Србије да би доказао моју умешаност у корупцију и малверзације. На челу одбора је био генерал војне-обавештајне службе Момир Стојановић. Шест месеци је трајао рад анкетног одбора. Што се мене тиче ништа незаконито нису пронашли. Јесу за неке, али ти су данас део твоје власти. Лично верујем да сутра када будеш сишао са власти неки нови анкетни одбор по питању твог богаћења много тога би пронашао. Рецимо да „Београд на води“ није арапски него твој пројекат. Председник Здраве Србије Милан Стаматовић каже да је твоја породица за време твоје власти зарадила више од милијарду евра. То ни ти ни твој кабинет никада нисте демантовали.

Ти мислиш да новцем све може да се купи. Чак и високи црквени великодостојници. Ниси у праву. Јер има нешто што нема цену. То је идеја, нација, слобода, држава.

Слушао сам твој говор у Косовској Митровици који је требао да буде историјски. Личио је више на опело Србима са Косова и Метохије. Препун је депресије и песимизма. Вртиш га „као киша око Крагујевца“ или по нашки „заводиш за Голеш планину“ а да ништа не кажеш. Ниси рекао Србима у којој држави ће да живе. То или ниси хтео или ниси смео.

Број Срба перманентно смањујеш и сводиш их на 5 до 6 посто. На прошлим изборима за скупштину самопроглашене републике Косово изашло је 470.000 људи по подацима централне изборне комисије. Од тога је 50.000 српских гласова а осталих 420.000 и албанских, и ромских, и муслиманских… Само тај број говори да је Срба више од 12%. Истовремено број Албанаца подижеш на неслућених 2 милиона. Таквог албанског лобисте као што си ти до сада међу Србима није било. Просто чуди какве су то силе земаљске, с обзиром да у небеске не верујеш, да те нагоне да ствараш Велику Албанију.

Србима ниси одговорио када од Косова и Метохије задржиш онај 1% територије где ће отићи оних 99%. Ја знам, у НАТО пакт и Велику Албанију.

Трагикомично делује порука коју шаљеш Русима. Да Србија никада неће ући у НАТО пакт. Хоће мајсторе то си обећао да би добио оних 1%.

Председниче има већ пуне две године како сам у пензији. Имам доста слободног времена. Увек сам спреман да размењујем поруке сличних садржина а да ли ћеш ти то мајсторе да чиниш лично или преко „Српске листе“ мени је свеједно.

 

 

Косовска Митровица
10.09.2018. године

       Марко Јакшић
члан председништва

 Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“