У СРБИЈИ НАКОН ТРЕЋЕГ ДЕТЕТА, ПЛАТА НА ПОРОДИЉСКОМ 2.602 ДИНАРА!

U Srbiji nakon trećeg deteta, plata na porodiljskom 2.602 dinara
У Србији након трећег детета, плата на породиљском 2.602 динара

Нов Закон о финансијској подршци породици са децом угрозио је многе породице драстичним умањењем плата породиљама.
Међу њима је и Анастасија Ђунисијевић која је на свет донела трећу бебу, а чија ће плата током читавог породиљског боловања бити 2.602 динара, преноси портал Бебац.


Фото: Бебац
Обратила сам се свим надлежним службама, медијима, али никакав одговор нисам добила. Ово ми је први посао после дужег времена. Мој муж прима минималац, живимо као подстанари и заиста не знам како ћемо преживети сада са овом мојом мизерном платом – говори разочарано Анастасија за Бебац.

Како трудничко боловање не улази у обрачун зараде током породиљског, Анастасији се плате које је добила пре отварања боловања деле на 18.

Зато што дете није успела да упише у вртић, није се раније запослила. Зато што је одлучила да упркос свему роди и треће дете, држава је кажњава мизерном платом на породиљском боловању.

– Ужасно сам бесна и разочарана. Од толике приче о наталитету и подршке доспели смо у никад гору ситуацију. Сигурна сам да има још много жена које су прошле као ја. А што је најгоре, нико из власти се ни не обраћа поводом ових мера које су нам само још више отежале живот у овој земљи.

 

 

 

Извор: Балканска правила