ПИСМО ЧЕСТИТОГ СРБИНА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ:ДАНАС ПРОДАЈЕШ ОВУ ДЕЦУ,СУТРА ЋЕШ ОНУ ТАМО НА СЕВЕРУ…


Ви који сте родитељи, и Ви који ћете то постати, имајте на уму да продајете ваша чеда, да би његово чедо могло да живи лагодније.

Страх, страхопоштовање, страховлада и још је много речи којима бих описао тренутно стање у месту где живим. А живим, тамо одакле је Свети Лазар први пут угледао сунце недалеко од оне линије коју си нацртао да нас разграничиш.
Пре само осамнаест година помислио сам да никада нећу осетити политику Милошевића, а већ сам у канџама нових Милошевића који воде рововску битку за буџет који је намењен сиротињи.
Милошевиће је увек пратио криминал и мафија, што би данас било другачије.
Албанци су имали Енвера Хоџу, додуше ни ми Срби нисмо добро прошли са политиком Јосипа Броза, када нам је партија одређивала шта мислимо. Ко се сећа тог времена знао је да мрак једе људе који пркосе ветровима, изолација у друштву и све остало, онако редом.
Ево опет је мрак !
Ућутао си цркву, протерао владику, монаштво, данашње црквено руководство називаш цијашима. Ко си уствари ти?
Данас продајеш ову децу, сутра ћеш ону тамо на северу земље, како да ти верујем да нећеш, када си и нашој деци обећао да нећеш?
Моје академско звање, образовање, васпитање и као родитељ, даје ми за право да се обратим свима који живе на Косову и Метохији и да им кажем да усправе своја чела и добро размисле где иду под претњом, да као што Лаушевић рече “ Срби нису овце које блејећи иду на клање“, ја бих додао аутобусом. А иако одете „под претњом“, спустите главу, нека види да Вас је довео на стрељање, пред стуб срама, да понизите своју децу и своје предке који су против разграничења упорно ратовали да би смо се ми данас звали Србима.
Ви који сте родитељи, и Ви који ћете то постати, имајте на уму да продајете ваша чеда, да би његово чедо могло да живи лагодније.
Ви који сте родитељи, знајте да су ваша чеда заробљена, да би његово чедо могло да иде у Лондон, Париз, Њујорк… и коначно, Ви који сте родитељи, знајте да ће ваша деца бити разграничена од свог народа!
Ви што претите и уцењујете народ, пре него што на себе навучете Божји гнев, требате да знате да све ово радите уз Божије допуштење и да ово што се дешава, дешава се против његове воље. Али, пошто у себи немате Бога, исто тако немате препреку да то радите. Грех ових људи биће ваш грех, зато пазите господо директори, јер некима деца још нису рођена, а некима се рађају унуци.
Онога дана када своја стада поведете на пут знајте да требате да их вратите својој деци, јер она чекају кући испод линије разграничења коју ћете утврдити тога дана.
Ако тога дана расплачете макар једно дете, тај ће грех носити ваша поколења.
На крају, ТИ који си одабрао да као логораше третираш косовске Србе, возајући их аутобусом да ти аплаудирају зато што хоћеш да их разграничих, пошто си их већ ограничио својим евро уредбама, ТИ никада не можеш да будеш Лазар, јер је обезглављено Лазарево тело доказ његовог јунаштва.
Зашто ћу остати анониман, ваљда зато што је мрак?!!!
Србин са Косова

 

 

Извор: Правда и право