Доњецк: Убиство Захарченка организовале Снаге за специјалне операције Украјине

фото: © РИА Новости / Игорь Маслов

Убиство председника Доњецке Народне Републике Александра Захарченка, организовале су Снаге за специјалне операције Украјине, рекао је за РИА Новости саветник председника Александар Казаков.

„Највероватније ћемо ускоро моћи да именујемо вођу тима и одговорног официра из ове структуре“, рекао је Казаков.

Одговарајући на питање да разјасни о томе да ли су Снаге за специјалне операције Украјине извршиле атентат, Казаков је рекао: „Да, истина је да су они који су притворени дали признања“.

Председник Доњецке Народне Републике Александар Захарченко и његов телохранитељ погинули су 31. августа као резултат експлозије у ресторану „Сепар“ у центру Доњецка. Министар за приходе Александар Тимофејеев је тешко повређен. Укупно је 11 особа повређено у атентату.

Канцеларија јавног тужиоца ДНР покренула је кривични поступак у вези са чланом закона „Терористички акт“.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Руско министарство спољних послова такође је описало убиство Александра Захарченка као терористички акт, а Истражни комитет Русије је изразио спремност да помогне властима ДНР-а за спровођење закона у истрази убиства председника Захарченка, те је покренуо кривични поступак у складу са чланом „међународни тероризам“.

Руски председник Владимир Путин изразио је саучешће због трагичне смрти председника Захарченка, те га је назвао „правим народним вођом, храбрим и одлучним човеком, патриотом Донбаса“.

Извор: Восток