Хроника Политика: Тужилаштву за ратне злочине предата је кривична пријава за ракетирање колоне цивила на Петровачким цестама 1995. године, у оквиру акције „Олуја“

petrovacke-ceste

Тужилаштву за ратне злочине предата је кривична пријава за ракетирање колоне цивила на Петровачким цестама, у оквиру акције „Олуја“, пише „Политика“.

Кривичном пријавом за злочин против цивилног становништва обухваћени су тадашњи ратни заменик команданта Хрватског ратног ваздухопловства и противваздушне одбране, командант ескадриле и пилот који је извршио напад.

На Петровачким цестама 7. августа 1995. године гађана је колона цивила, а убијено је шест одраслих особа и четворо деце.

Од последица распрскавајућег дејства убојних средстава смртно су страдали Даринка Дрча (68) и њен унук Јовица Дрча (6), Мирјана Дубајић (21), рођени брат и сестра Жарко (9) и Невенка Рајић (11), Крстан Вуковић (44) и његов син Дарко Вуковић (13), Мирко Стеља (34) и његов отац Бранко Стеља (72) и Милка Ковачевић (83), а теже је и лакше рањено око 50 цивила, међу њима и деце, преноси Политика.

Извор:
НСПМ