Повлачење српских институција равно самоубиству

milan-ivanovic1КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 18. априла 2013. – Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић изјавио је у четвртак да институције Србије на Косову нису паралелне и да би њихово укључивање у косовски систем било равно самоубиству.

„Ми као здравствена установа не можемо да будемо део другог система неке квази државе, можемо да будемо само у систему Србије јер ће само тако наши пацијенти имати адекватну здравствену заштиту а ми, здравствени радници, ћемо моћи да их лечимо на најбољи начин“, рекао је Ивановић на конференцији за новинаре у Косовској Митровици.

Ивановић је изразио очекивање да ће преговарачки тим Београда „уважити виталне интересе свих градјана на Косову и Метохији“ јер би све остало, што би значило било какву интеграцију у здравствени систем Косова представљало „самоубиство“.

У том случају лечење болесника, рад и опстанак здравствених институција би био доведен у питање, рекао је Ивановић и додао да је то јединствено опредељење свих запослених у косовскомитровачком Здравственом центру.

БЕТА