ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА КАМП НА ЗЛАТИБОРУ: Полицајци упали касно синоћ у камп за војну обуку малишана Вучић осудио камп (ВИДЕО)

Омладински камп на Златибору, у којем су деца у униформама, по узору на руске кампове, обучавана војним вештинама, затворен је касно синоћ. Полиција је затворила камп зато што су у њему децу обучавали да склапају и расклапају оружје и да пуцају!

омладински камп на златибору

Фото: Youtube printscreen

Министар полиције Стефановић потврдио је да је камп затворен због, како је навео, могуће злоупотребе деце и узнемирења јавности. Он је додао да се тренутно „одвија завршни део расклапања кампа“.

Родитељи деце која су била у кампу потврдили су да је полиција упала у камп касно синоћ, да се камп затвара, а да је за око 50-ак деце организован превоз до кућа.

Ову информацију је на Фејсбуку потврдио и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, који је и дао дозволу за одржавање овог кампа.

Он је иначе за Курир изјавио да „ово није војни камп где се деца обучавају за терористичке акције“.

Вучић о војном кампу на Златибору: Униформе нису за децу, зна се кад је време за учење, а кад за војску!

омладински камп на златибору

Вучић од гипса у кафани „Чукарички сан“/Фото: Printskrin/Twitter/Operativac iz Zemuna/@tamodaleko

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да оно што се дешавало на Златибору и камп у којем су деца имала војну обуку није Србија будућности и поручио да такве ствари држава Србија неће толерисати.

„Нама то као земљи није потребно и такве ствари држава Србија неће толерисати“ поручио је председник Републике.

Како је рекао, ма како то било некоме непопуларно да чује то није Србија будућности и то није Србија каквом желимо да се поносимо. Вучић је навео да је реч о доброј деци, која треба да уче, раде да сутра буду и добри војници, „али зна се када је време за војску, за учење, за школовање, за неке друге ствари…“.

Замолио је родитеље да разумеју да униформе нису за децу.

„А о неодговорним политичарима, додао је Вучић, може се и замислити шта би радили да су на власти они који су то организовали.

„Сачувај ме Боже такве државе“ рекао је Вучић.

 

 

Извор: Хронограф