САВА ЈАЊИЋ И ЊЕГОВ ПОСИЛНИ ТЕОДОСИЈЕ ШИБАЛИЋ ПРИМАЈУ КЕШ ОД ШИПТАРСКИХ ТЕРОРИСТА ЗА МНОГО ШТО ШТА, А НЕ САМО ТЗВ. КИРИЈУ О КОЈОЈ САВА ТРУБИ ОВИХ ДАНА

37981974_10155536661496606_571983188767801344_n

Ових дана Сава Јањић и његов кеди (на енг. caddie – потрчко који носи голф штапове богаташима који играју голф) Теодосије, и то по Амфилохијевом диктату, глуме патриоте које су тобоже против независног Косова, поделе и Вучићевог издајничког режима. Истовремено, зомбиране и бесловесне “патриоте“ падају у транс и по ко зна који пут бивају обмануте Амфилохијевим сатанским триковима. Једино што је тачно у њиховим изјавама, то је да је Вучић издајник, али су и они издајници и то утолико већи, с обзиром да су клирици СПЦ који би требало да имају и више свести и већу спремност на жртву од неког мирјанина који је упао у прелест егоманије. С друге стране, тачно је што је и Вучић рекао за њих двојицу – да примају кеш од српских крволока и терориста из Приштине.

Сава је потом покушао невешто да се измигољи тврдњом да он никада парицу није примио од Шиптара, већ само некакву “кирију“ за издавање некаквих просторија СПЦ косовским властима.

То је наравно брутална лаж у маниру америчког шпијуна и шиптарског сарадника Саве Јањића. Из нових депеша Викиликса које приказујемо овде, видећемо сви како је Сава са Теодосијем био тај који је алаво и разуларено тражио шиптарски кеш по сваку цену, макар то значило директно подривање борбе Србије против косовске независности. Баш зато што је владика Артемије желео да их спречи у том науму, морао је да лети из Епархије по америчком налогу (дакле, нису само Бајден и антиекуменизам разлози за прогон). Ко има уши да чује нека чује!

“5 март 2008 – Косовски тврдокорни Епископ Артемије Радосављевић је на косовску независност одговорио тако што је наредио свом свештенству да прекине сваки контакт са било којом организацијом или особом која подржава независност Косова, укључујући ту и косовску владу и стране дипломате. Такође, Артемије сматра ништавном Комисију за имплементацију реконструције (RIC) која жели да обнови 35 цркава уништених у мартовским нередима 2004, будући да је та Комисија углавном финансирана од стране косовске владе. Без обзира на то, умерени клирици СПЦ као еп. Теодосије Шибалић и отац Сава Јањић из Дечана и даље желе да сарађују на пројектима са међународним организацијама и њиховим албанским суседима. Осим Артемијевог покушаја да угаси ову Комисију као једину организацију у којој Београд, Приштина и СПЦ сарађују, председница Комисије страхује колико ће њени пројекти бити одрживи, с обзиром на Артемијево ометање црквене сарадње“. У потпису – Тина Кајданов, тзв. амерички амбасадор у Приштини. (извор:https://wikileaks.org/plusd/cables/08PRISTINA99_a.html)

“8 април 2009 – После дугог периода неактивности од годину дана и више, Комисија за имплементацију реконструције би могла ускоро да настави свој рад. Председница Комисије Ема Кармајкл нам је 2. априла рекла да јe СПЦ дала сагласност на дизајн позивница Комисије за учешће на њеним тендерима. СПЦ је пристала да позивнице Комисије које се буду објавиле у Србији буду без логоа косовске државе, а да оне које се буду објавиле на Косову могу да имају лого косовске државе. Ово мало прилагођавање, плус лобирање оца Саве Јањића из Дечана у Синоду СПЦ, утицали су на то да српска држава и раније подељени Синод – потпуно подрже ову Комисију. Сава нам је рекао да је Синод 6. априла, на челу са митр. Амфилохијем, потпуно разбио покушаје Епископа Артемија Радосављевића да заустави Комисију. Као резултат тога, Кармајкл нам каже да је Комисија спремна да у најкраћем року крене са тендерима“. У потпису – Тина Кајданов, тзв. амерички амбасадор у Приштини. (извор:https://wikileaks.org/plusd/cables/09PRISTINA147_a.html)