БОЈ СЕ БИЈЕ ЗA ОБРАЗ И СЛОБОДУ СРБИЈЕ

Православно братство Свети Великомученик Цар Лазар

Прилепац-Драганац

Величанствен је доживљај налазити се на Светом Косову, на Газиместану на Видовдан, на месту где је био Косовски Бој 1389 године, пре 629 година, када је сва Србска војска на челу са Царем Лазарем положила своје животе за један дан за Крст Часни и слободу златну, за одбрану своје вере православне и свога народа и своје државе, определивши се за Царство Небеско.

Величанствено смо прославили нашу славу Видовдан. Одслужена је Света Литургија и парастос за све пострадале од Косова до данас и пресечен је славски колач. На крају је послужена трпеза љубави за присутне чланове братства и верни народ.

Мотив борбе за веру Православну, правду и Истину божју јединствен је примеру историји једнога народа. Зато ни један народ у свету нема оно што ми Срби имамо. Срби имају Свето Косово где су сви Србски ратници са својим Царом Лазаром жртвовали своје животе за један дан, за Крст Часни и слободу, за веру хришћанску Православну да би задобили Христово Царство Небеско.

[envira-gallery id=“93640″]

Наше Православно братство ,,Свети Великомученк Цар Лазар,, које је основано 1999. године после окупације нашег Светог Косова од стране јеретичког Запада чува историју нашега народа и живот по Православној вери трпљењем, борбом, вером и надом, да ћемо извојевати коначну победу за Крст Часни и слободу златну.

Наше Србско становништво је протерано из свих градова на Косову тако да сада живи само по селима чувајући своја огњишта. Пошто су све фабрике које се налазе по градовима одузете од Срба, а Срби протерани са Косова (преко 200 000), сада остатак Срба који живе по селима, живе од прихода са своје земље. Они који су завршили школе и факултете сада обрађују земљу под тешким условима да би се прехранили пошто немају запослење у фабрикама које су им одузете. Велики је подвиг њихов остати на својим огњиштима која желе да сачувају.

Мотив борбе и опстанка на својим огњиштима за своју веру Православну је исти као и свих Срба-ратника у Боју на Косову 1389. године, пре 629 година. Верујемо и надамо се да ће нам наш Спаситељ Господ Исус Христос да ће нам дати победу и примити нас у Царство Небеско које нам је завештао.

 

  1. јун, 2018.год. Духовник Православног братства ,,Свети Великомученик Цар Лазар,

 

протосинђел Кирило