Пећ (понедељак,18.јун) – Судија Основног суда у Пећи Суљ Љокај, донео је решење којим се Милораду Закићу(69) повратнику из Клине продужава притвор на још два месеца. 

Наиме, Зајић који је ухапшен када је отишао у полицијску станицу у Клини да пријави пљачку покућства, ухапшен је због наводног ратног злочина због чега се већ три месеца налази у кућном притвору у својој кући у Клини.

– Специјална тужитељка константно крши право на одбрану мог клијента неодобравајући нам на увид у спис предмета иако је мој брањеник дао изјаву пред тужитељском. Истрагу коју специјална тужитељка врши прекривена је велом тајни избог избегавања обавеза да нас о изођењу доказа обавести. Мој клијент је поодмакле животне доби па му мера кућног притвора заиста тешко пада и онемогућава га у најосновнијим животним потребама – истиче адвокат Дејан Васић, Зајићев брањеник напомињући да је на решење о продужетку притвора Зајићи уложио жалбу Апелационом суду у Приштини, као и да очекује да његови аргументи буду уважени односно да његов клијен буде пуштен на слободу.

Иначе, Зајић се у кућном притвору налази већ три месеца, а на терет му се стављају наводне паљевине албанских кућа што негирају представнции Срба са овог подручја који истичу да је суштина подношења пријаве против Зајића намера Албанаца да седокопају његове имовине односно куће коју поседује у самој Клини.