„НАТО је извршио тихо свирепо убиство, помоћићу Србији“

НАТО је извршио „тихо свирепо убиство“, и стојим апсолутно на располагању Србији и желим да помогнем да се то и докаже. Ако ме позову, понећу комплетну документацију коју сам сакупио.


Ово ексклузивно за „Новости“, каже Доменико Леђеро, један од оснивача и одговорни у организацији „Војна опсерваторија“ у Одељењу италијанске одбране, који се годинама бори да докаже истину о последицама осиромашеног уранијума на здравље војника у светским мисијама. Леђеро, иначе, води велику и интензивну медијску кампању за истину. Био је нападан, оптуживан, али ишао је даље у трагању за истином. И коначно је четврта италијанска парламентарна комисија изнела доказе о повезаности дејства осиромашеног уранијума и огромног броја оболелих и преминулих италијанских војника.

– Поседујем доказе да су САД саопштиле пре више година НАТО-у каква је опасност по војнике осиромашени уранијум. НАТО је скривао опасност од ефеката осиромашеног уранијума. Зашто су амерички војници на Косову имали специјалну заштиту а италијански нису? Италијански војници су имали голе руке и чудили су се Американцима зашто су тако опремљени. Зато што им је било саопштено какве су последице по здравље од таквог оружја.

Мапа са контаминираним локацијама на Косову и Метохији

Лађеро наводи да се за ефекте и штетна дејства осиромашеног уранијума зна још од 1990. године и рата у Ираку, али се све то скривало и маскирало.

– Ефекти су се знали од самог почетка, од снабдевања војске таквом муницијом – каже Леђеро. – Причаћу у Србији, ако ме позову, опширно и детаљно. Поседујем податке о свему. И о ситуацији у Босни где су живели Срби, о томе како су бомбардовани Хаџићи након чега је преминуо већи број становника те општине. Изнећу да је бомбардована српска територија у БиХ, пошто имам утисак да се у Босни то маскира ради одређених интереса. Страшно је шта се десило у Хаџићима – каже Леђеро.

Он је раније изјавио да је НАТО још 1994. године знао да осиромашени уранијум изазива рак, али да је упркос томе свесно и намерно њиме пунио бомбе којима је гађао Србију. Он тврди да постоји видео -снимак који је направио Пентагон на коме се јасно указује на штетност осиромашеног уранијума по здравље људи.

Значајна документација

Како су „Новости“ у уторак писале, Координационо тело које ће испитати последице НАТО бомбардовања наше земље на људе и животну средину биће формирано 12. јуна. А професорка Даница Грујичић, начелник неуроонкологије у клиници за неурохирургију КЦС, рекла је да ће један од првих потеза овог тела бити позив Доменику Леђеру, јер би од великог значаја био увид у документацију коју он има.

 

 

Извор: Магацин