Суви До: Албанци напали породицу Јакшић

Када су се враћали аутомобилом из Зубиног Потока, у недељу, 15.04.ове године, нешто после 20 часова, супружници Ана и Бранко Јакшић и њихово двоје малолетне деце, нападнути су од групе Албанаца по изласку из дела Сувог Дола у коме живе Срби.


Фото: новости.рс

Јакшићи су за нашу телевизију изјавили да су на минут застали крај пута, када је десетак Албанаца изашло из оближње зграде, извукло их из аута и уз псовке почело да удара.

,,Оборили су ме на земљу, каже Бранко и ударали песницама. Нису поштедели ни моју супругу”. Преплашена деца изашла су из аута и посматрала како њихови родитељи трпе тортуру.

,,Псовали су нам мајку српску и претили све време”, каже Бранко, који од удараца има модрице по лицу, као и његова супруга.

Од тежих последица спасио их је непознати старији Албанац, који је наишао и спречио нападаче да наставе са даљим ижвљавањем.

Случај је пријављен полицији.Шеф оперативе КПС-а за регион север Жељко Бојић потврдио је за ТВ Мост да се напад догодио и додао да је по налогу надлежног тужиоца случај оквалификован као напад са лакшим телесним повредама. Истрага је у току.

Напад на породицу Јакшић додатно је узнемирио Србе из Сувог Дола, који су све чешће мета провокација, вређања и напада Албанаца који живе у селима у окружењу.

Из села Суви До већ двадесет година константно стижу информације о угрожености Срба у овом селу од стране комшија Албанаца.

 

 

Извор: ТВ Мост