(ФОТО) Обавештење или дозвола? Ево како изгледа аранжман за службене посете на Косову и Метохији


Председник Српске Напредне Странке, Александар Вучић, синоћ је обраћање нацији поводом немилих сцена на КиМ започео објашњавањем како су са српске стране све процедуре за долазак Марка Ђурића уредно обављене и како је сва документација на време достављена.

Такође, изјавио је да нису потребне никакве дозволе од албанске стране, већ само писмено обавештење 72, 46 или 24 часа унапред у зависности од тога у коју „категорију“ лице које прелази административни прелаз спада.

Тако нас је обавестио да је Влада Србије послала документацију за Марка Ђурића у петак 23. марта, а да је негативан одговор (уколико је потребно само обавештење, шта представља негативан одговор?) од стране приштинске власти дошао у недељу 25. марта.

Погледајте сада на слици испод како изгледа њихов договор и како треба да изгледа званичан аранжман за службене посете:

Уколико је потребно само „обавештење“, како онда албанска страна може да улаже „приговоре“ и да одбије најављени долазак? Уколико је негативан одговор стигао у недељу, како је онда било прописно појављивање Ђурића у понедељак? Уколико је Приштина одбила Ђурићев улазак, како је он прешао административни прелаз?

Питања је много, али нимало одговора. У сваком случају, господа са власти су потписала овакве споразуме, до њихове владавине ови „аранжмани“ нису ни били потребни. Сада када су сами „закували чорбу“, надамо се да имају начин и решење како да се из ситуације извучемо. И шта да радимо даље. Мада се вероватно, нажалост, узалудно надамо.

 

 

Извор: Герила