Јуниорке ИЗБАЧЕНЕ из квалификација, Рукометни савез Србије СУСПЕНДОВАН

Европска рукометна федерација (ЕХФ) суспендовала је Рукометни савез Србије и избацила јуниорке из квалификација за Светско првенство, јавља Б92.

рукометни савез србије
Фото: Танјуг, Димитрије Гол

ЕХФ је казнио наш млади женски тим искључивањем из даљег тога такмичења након што је Влада Србије забранила организацију утакмице између наше репрезентације против тзв. Косова у Ковилову.

У званичном Саопштењу ЕХФ саопштено је да је српска репрезентација искључена из даљег такмичења, док ће се мечеви између осталих екипа у квалификацијама за Светско првенство у Ђеру (Норвешке, Словачке и тзв. Косова) играти у истим терминима.

„Због околности због којих је меч одложен и немогућности Србије да игра утакмицу, ЕХФ је одлучио да српски национални тим искључи из даљег учешћа у квалификацијама“, стоји у саопштењу.

Одлуку о одлагању сусрета донео је министар полиције Небојша Стефановић, пошто се консултовао са Министарством спорта и обавестио премијерку Ану Брнабић и председника Александра Вучића. Како је Стефановић рекао, меч је „могао да буде безбедно организован, али уз цену“.

„ЕХФ остаје у контакту са представницима у Београду, као и члановима Рукометног савеза Србије“, додаје се.

Влада Србије донела је раније данас одлуку да се забрани одигравање рукометне утакмице јуниорки Србије и тзв. Косова која је требало да буде одиграна данас у 16 часова.

Женска јуниорска репрезентација Србије требало је да одигра меч квалификација за Светско првенство против тзв. Косова у Крагујевцу, али је меч потом премештен у Ковилово.

ЕХФ је донео одлуку да навијачи, али и представници медија не могу присуствовати мечу.

Женска јуниорска репрезентација Србије требало је да одигра меч квалификација за Светско првенство против тзв. Косова у Крагујевцу, али је меч потом премештен у Ковилово.

ЕХФ је донео одлуку да навијачи, али и представници медија не могу присуствовати мечу.

МУП: Отказане и остале утакмице селекције Косова у Ковилову

рукометни савез србије
Фото: илустрација

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да утакмице између Косова и Норвешке у суботу, као и између Косова и Словачке у недељу, неће бити одигране.

Утакмица између Србије и Косова на јуниорском квалификационом турниру рукометашица требало је да се игра у петак од 16 часова у Ковилову, али је меч отказан из безбедносних разлога.

„Министарство унутрашњих послова саопштава да се, осим данашње квалификационе утакмице за јуниорке у рукомету између репрезентација Србије и такозваног Косова, неће одиграти ни утакмице између такозваног Косова и Норвешке у суботу и меч са Словачком у недељу“, наводи се у саопштењу.

У међувремену је ЕХФ одлучила да се српска селекција дискфалификује из даљег такмичења.

„Напомињемо да је одлука о отказивању наведених утакмица донета како би се избегла било каква могућност сукоба између полицијских службеника Министарства и наших грађана“, стоји у саопштењу.

 

 

Извор: Хронограф