СРПСКА ОМЛАДИНА ВЛАСТИМА: Откажите утакмицу Србија-Косово или сносите последице

Организатори протеста против НАТО пакта и албанске окупације Косова и Метохије, који ће се у суботу 24. марта, на 19-годишњицу од почетка НАТО агресије на СР Југославију, одржати испред Скупштине Србије у Београду издали су саопштењу у вези могуће рукометне утакмице између јуниорки репрезентације Србије и нелегалне државе Косово у којем упозоравају српску јавност на могуће последице ако се организује и одигра тај најављени меч.

У саопштењу, које редакција Србин.инфо преноси у целости, се каже:

„Можда нам сутрашњи дан и једна ‘безначајна’ утакмица изгледа превише наивно да би уопште прочитали пар редова спортских новина који би објавили резултат утакмице. Али има нечег што се „ваља иза брда“ на том догађају.

Сутра ће у српској престоници играти репрезентација државе* коју не признајемо против Србије.

Чекајте, па ко је овде луд!?

Ми, који ћемо сутра спречити ту срамоту на било који начин, и по било коју цену, или они који су довели до ове ситуације и организовати утакмицу.

Хоћемо ли ми сутра бити хулигани, изгредници, људи који руше углед ове земље или ће они бити издајници, они који не поштују Устав републике Србије?

Устав је браћо и сестре по овом питању је читак, разумљив и јасан. Србија не признаје такозвану државу ,,Косово“ зато ми нећемо одустати од протеста иако је премештена локације одигравања утакмице између Србије и такозване државе Косово. То неће умањити нашу вољу и жељу да одбранимо Устав своје земље.

Стога захтевамо од Вас да на време откажете догађај, у супротном Србија неће одговарати за своје поступке и своја дела.”

 

 

 

 

Извор: ФБ Репортер