Подгорица поздравила Споразум о демаркацији са Косовом

Председник Владе Црне Горе Душко Марковић данас је на седници Владе поздравио јучерашњу ратификацију Споразума о државној граници између Црне Горе и Републике Косово у Парламенту Косова, саопштено је из Владе Црне Горе.

„Честитамо парламентарној већини на Косову. То је потврда наше способности да важна регионална питања решавамо сами, а не да тражимо посредовање. То је добра вест за наше билатералне односе, за Косово и европску перспективу ;региона. Косово је овим испунило један од кључних услова за визну либерализацију, и надамо се да ће она ускоро постати реалност на добробит градјана Косова, као што је то за градјане Црне Горе и других земаља региона“, рекао је Марковић.

Демаркација усвојена уз сузавац и хапшења
Он је изразио задовољство да је Влада Црне Горе допринела решењу овог питања, уз традиционално добру сарадњу између Црне Горе и Косова и у духу европских вриједности и Стратегије Европске комисије за Западни Балкан, као и добросуседску сарадњу коју Црна Гора, као одговоран регионални актер и чланица НАТО, у континуитету спроводи.

 

 

Извор: Слободна Европа