Заборављено: Божидар Ђурковић, као функционер ЕХФ, дао сагласност за пријем Шиптара у Европски рукометни савез

Најодговорнији за незапамћену националну срамоту и шамар достојанству, пошто ће репрезентација“ шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије играти против Србије у Крагујевцу дан пред годишњицу бомбардовања, јесте председник РСС Божидар Ђурковић.

Срамота има своје лице, данас је то ово: Божидар Ђурковић

Јавност је у овом тренутку фокусирана управо на ту срамну одлуку и пристанак. Тако је, у разговору са редакцијом портала ИН4С, он се поставио као портир, а не Челник српског рукомета који свесно и бахато руши Устав, тврдећи да то ради неко други!?

На питање да ли је опција да репрезентација Србије не изађе на терен и избегне срамоту у срцу Шумадије, Ђурковић одговара:

– Није моја коначна одлука, него је одлука државе, јер то мало превазилази рукометни спорт – и додао да је било разговора са представницима државе, али је то „све што може да каже“.

Он је и у изјави за Новости слагао да је репрезентацији Србије претило избацивање што је посредно сам и признао да је лаж јер је у истом интервјуу рекао „не знам шта би одлучила Арбитражна комисија“ што значи да не може да тврди да би селекција Србије била уопште кажњена!

Међутим, Ђурковићу ово није први испад против српских интереса у рукомету. Пре годину дана је покушао да угаси српски рукомет на Косову и Метохији на шта је овдашњи рукометни савез жестоко реаговао и подсетио да је Ђурковић тај који је дао сагласност за пријем репрезентације шиптарских сепаратиста са КиМ у ЕХФ! 

 Рукометни радници Косова и Метохије у данима веома тешког живота и борбе за битисање на подручју вековне српске земље, дубоко су разочарани односом Управног одбора РС Србије оличеног у председнику Божидару Ђурковићу, који на сваки начин покушава да поништи постојање рукометног спорта на територији Аутономне покрајине Косова и Метохије, овог тренутка, једнако као и пре неколико година када је као истакнути функционер Европске рукометне федерације дао сагласност за признавање и укључивање такозване Рукометне федерације непостојећег Косова у међународне форуме, супротно Уставу Србије и међународном праву, писало је у отвореном писму Рукометног савеза са КиМ фебруара прошле године!

Пристанак Ђурковића да у Србији игра „репрезентација“ шиптарских сепаратиста, због чега ни једна друга држава учесница тог дела такмичења неће моћи да истакне своје националне симболе, изазвала је огромно огрочење у јавности. Против те одлуке оштро су реаговали покрајински рукометни савези КиМ и Војводине а друштвеним мрежама круже позиви да се дође испред хале где је заказано такмичење и да се та утакмица, односно понижење и срамота Србије – спрече!

 

 

Извор: КМ Новине