УГ Ко нам трује децу: Да се не дозволи – рукометни срамеж Србије!

Prvi Prvi na Skali

Поштовани чланови и пратиоци нашег удружења, обавештавамо вас да смо се званично обратили Рукометном савезу Србије. Садржину нашег писма и захтеве вам достављамо на увид:

„Поштовани,

Обраћам вам се у име Удружења грађана „КО НАМ ТРУЈЕ ДЕЦУ“, као овлашћени представник и председник поменутог удружења.

Из медија, али и ваше званичне информације на сајту Рукометног савеза Србије обавештени смо о следећем:

„Европска рукометна Федерација, на захтев Рукометног савеза Србије, донела је одлуку да се Квалификациони турнир за Светско првенство јуниорки од 23. 3. до 25. 3. 2018.године у Крагујевцу, одржи без интонирања химни и националних симбола репрезентација учесница.“

На овај начин сте прекршили Одредбу члана 165. став 5 Закона о спорту Републике Србије, по којем постоји обавеза употребе грба, заставе и химне Републике Србије.

На исти начин сте прекршили Одредбу члана 29. и члана 36 Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије.

Како је једна од учесница на турниру и репрезентација такозване Републике „КОСОВА“, прекршили сте и Устав Републике Србије, самим прихватањем да је угостите и омогућите њено такмичење. На тај начин посредно признајете постојање, непостојеће државе, што је уједно и угрожавање територијалног интегритета Републике Србије, члан 182. и члан 183. (аутономне покрајне, појам, оснивање, територија и надлежности) Устава Републике Србије.

Како смо Удружење грађана, званично регистровано од стране АПР-а Републике Србије, и бавимо се заштитом деце (млађих и старијих малолетника), где ће учеснице овога турнира управо бити и девојчице тог узраста, дужни смо да вас упозоримо да сте својим чињењем управо угрозили и њихова права, злоупотребљавајући их у политичке сврхе. Убеђени смо такође да овакав састав репрезентација учесница није случајан, као ни место и дан одржавања турнира, ове спорне утакмица (дан уочи годишњице злочиначког бомбардовања Србије).

Наглашавамо да се никакве одлуке, било којих организације, па и спортских савеза, уколико су у супротности са Уставом и законима Републике Србије не смеју поштовати, а још мање примењивати. Оне нису обавезујуће, напротив…

Из свега претходно наведеног, ЗАХТЕВАМО хитно:

Отказивање Квалификационог турнира за Светско првенство јуниорки од 23 до 25. 3. 2018. године у Крагујевцу;
Оставку свих органа Рукометног савеза Србије који су допринели оваквим одлукама и кршењу Устава и закона Републике Србије;
Од Јавног тужиоца РС захтеваћемо да покрене кривичне поступке према одговорнима у својој надлежности.
Председник УГ „КНТД“
Др вет. мед. спец. Зоран Јовановић“

 

Извор: Први први на скали