Дедеић: Кандидат Српске коалиције биће последњи предсједник независне Црне Горе

Српска коалиција излази на предстојеће предсједничке изборе. У четвртак ћемо донијети коначну одлуку о томе ко ће бити српски предсједнички кандидат. Не искључујем могућност да ћу се кандидовати, али ћемо са именом кандидата сачекати половину текуће календарске седмице.

Ако Срби буду размишљали интегрално, а не парцијално, кандидат Српске коалиције биће последњи предсједник независне Црне Горе.

Онај ко гласовима Срба побиједи на овим изборима, мора у свом мандату да уради три веома важне ствари. Да одмах распише референдуме за поништење одлуке о признању лажне државе Косово и за излазак из НАТО пакта. Ипак, најважнији је нови референдум о поновном уједињењу са Србијом.  Дакле, наш циљ је системски  дисконтинуитет, односно ревидирање свих одлука које је донио режим Мила Ђукановића.

Прије стотину година, 1918-те, имали смо снаге да будемо јединствена држава са Србијом. Ред је да имамо кандидата који ће се тачно вијек од Подгоричке скупштине заложити да се понови тај славни догађај.

Ко год тумачи амбиције српског народа у Црној Гори на начин да су наши наводни приоритети демократизација и кречење грађанских руина приватног посједа Мила Ђукановића, тај лаже Србе.

Како другачије објаснити чињеницу да, по свим анкетама, већина Срба у Црној Гори не жели Европску унију, а сваки, дакле 81 посланик у државном парламенту, залаже се за улазак у ту творевину? Дакле, укључујући и оне који добијају гласове Срба.

Ми Срби имамо своје интересе и они немају никаве везе са оним што ради Ђукановићев режим и помодарна грађанистичка опозиција која се од Ђукановића системски не разликује. Сем у намјери да га неки међу њима замијене како би доказали да су већи Црногорци и грађани од њега. А ако се уђе у нове фазе доказивања на наредном попису проценат Срба ће опет драстично пасти што може бити завршна фаза нашег затирања у Црној Гори.

Зато – Срби, на окуп!

Добрило Дедеић, члан предсједништва Српске коалиције

*

Извор: УЈЕДИЊЕЊЕ