ПАТРИОТЕ ЗАПАЛИЛЕ ЗАСТАВЕ КОСОВА и СНС ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА Нови протест 24. марта

У Београду је у суботу увече одржана протестна шетња против страних притисака на Србију да такозваној држави Косово дозволи чланство у Уједињеним нацијама и осталим међународним организацијама.

Окупљање је почело у 17 часова на Тргу Репбулике, а осим слања поруке свим домаћим политичарима да не смеју потписати било какав правно обавезујући споразум са „албанским окупаторима на Ким“, протест је одржан и у знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Фото: Србин.инфо/НеЗла

Окупљени, којих је било знатно више него на претходном скупу одржаном 17. фебруара, су прошетали централним градским улицама, да би испред зграде Председнишва Србије запалили заставе такозване државе Косово, Српске напредне странке и импровизану заставу ЕУ.

Ове заставе су запаљене јер је СНС, преко Српске листе, у владајућој коалицији са албанским странкама у окупаторској скупштини на Косову уз подршку ЕУ.

Фото: Србин.инфо/НеЗла

Током шетње, окупљени су узвикивали пароле: „Не дамо вам Косово“, „Русија, Србија, не треба нам Унија“, „Нато Дахије марш из Србије“, „Косово је срце Србије“ и остале пароле којима је исказан став против бриселских преговора, ЕУ и НАТО пакта.

 Учесници протеста су се на Тргу републике заједно помолили и са окупљенима на православној литији која се сваке суботе организује у Београду за спас Ваљевске Грачанице, а коју је локална власт у Ваљеву због подигнуте бране потопила прошле године.

Фото: Србин.инфо/НеЗла

Овај скуп организовала је група младих људи из Београда, а њихову шетњу су подржали Војни синдикат Србије, Синдикат запослених полиције, новинари Теша Тешановић, Михаило Меденица, Дејан Петар Златановић и други.

Фото: Србин.инфо/НеЗла

Нову протестну шетњу београдским улицама, организатори су заказали следеће суботе – 24. марта, на дан почетка НАТО агресије на Србију 1999. године.

Фото: Србин.инфо/НеЗла

 

*

Извор: СРБИН.ИНФО