ПРОГОН НА СВЕТОЈ ГОРИ 2018. ГОДИНЕ ОД СТРАНЕ ЈЕРЕТИЧКИХ ЛАВРИОТА (1)

Иако настављају традицију филопапистичких Лавриота (τῶν τυμπανιαίων Λαυριωτῶν),[1] савремени Лавриоти су заправо гори од њих, јер уништавају келије оних отаца који су прекинули да опште са архијересијархом Вартоломејем. Верни и дисциплиновани следбеници Вартоломеја имају наредбу да гоне сваког ко се успротиви Вартоломеју и његовим антихришћанским плановима. Ради истине и знања хришћанског стада, приказујемо фотографије вандалског чина који се догодио на Чисти понедељак (19.2.2018). Рушитељи нису испоштовали ни тај дан ни Велику четрдесетницу, већ су уз помоћ шиптарских физикалаца уништили келије и буквално бацили у ђубре свете иконе (иако су исти Лавриоти који су то урадили, потом у недељни дан исте седмице певали тропар – “Пречистој икони твојој поклањаемсја, Предобри!“), сврставајући на тај начин сами себе под анатему намењену иконоборцима!

Желимо да савремени јеретици екуменисти и лавриотски иконоборци схвате да је ово што раде злочин, колико злочин према Богу толико и према гоњеним монасима и верном народу, јер ти гоњени монаси и верни народ желе да Светогорци чувају Православље, а не да га гоне и издају.

 

Отац-геронда Сава Лавриот

 

danilo

Келија о. Данила пре рушења

danilo 1

Келија о. Данила након рушења 1

ikone

Иконе бачене у ђубре

kuca

Келија о. Данила након рушења 2

ger

Овде је била келија геронде Петра

ger 1

Разорена келија геронде Петра 1

ger 2

Разорена келија геронде Петра 2

[1] У грчком тексту је употребљен придев надувен (τυμπανιαίος) уместо филопапистички, али пошто се ту ради заправо о нераспаднутим и надувеним лешевима Лавриота из XIII века који су били прихватили Лионску унију са папом, преводимо ради лакшег разумевања тај придев као “филопапистички“.