Има ли у Србији једнаке правде за све?!Последњи становник Новог Села мораће да прода имање због ЈЕДНЕ НЕРЕГИСТРОВАНЕ ПРИКОЛИЦЕ

Да би прехранио стоку и одржао једино домаћинство у селу 27-огодишњи Бојан Радовановић из Новог села код Куршумлије, користио је нерегистровану приколицу. Због овог прекршаја сада мора да одлежи 40 дана у затвору. Саобраћајна полиција је три пута на сеоском путу у планини заустављала Бојана Радовановића јер је возио сено за стоку нерегистрованом приколицом. Први пут је платио казну, а за друге две му је стигла казна затвора до 40 дана јер је возио под забраном.
“Био сам принуђен да храним своју стоку иако су ми одузели возачку дозволу, нисам имао другог избора, једино да пустим краве”, каже Бојан Радовановић из Новог Села за ТВ О2.
Бојан и његова непокретна мајка једини су становници Новог Села. Узгајајући краве и свиње, подигао је фарму за пример, а сада је принуђен да све прода због затвора. Како нема ко да води рачуна о имању, морао је да прода 70 свиња, а сада продаје и 25 крава.


ФОТО: ПРИНТСКРИН О2 ВИДЕО
“Имао сам око 70 свиња и све сам распродао. Сад још ово стоке да распродам и да идем у затвор”, прича он.
Додаје да му је сада највећа брига стара и непокретна мајка.
“Стоку ћу некако и да продам, али не знам шта ћу са мајком, једино да је у дом сместим”, пита се Бојан.


ФОТО: ПРИНТСКРИН О2 ВИДЕО
Због читаве ситуације у којој се нашао његови рођаци и комшије из суседног села су огорчени: “То је неправда, за ту једну приколицу. Није отишао ни да попије, ни да се дрогира, ни да убије”, каже његова сестра Јасмина Михајловић. “Сад је принуђен да тих 25 крава прода због 40 дана затвора, док други који раде и веће прекршаје буду ослобођени”, додаје брат Иван Стевановић.

http://www.facebook.com/O2.televizija.srbija/videos/331123450625915/

Како наводе мештани, због нерегистроване приколице којом је вукао сено како би прехранио стоку, ово село надомак Куршумлије остаће без последњег домаћинства.

 

 

 

Извор: Опанак